Skip to main content

Γερμανοί και Έλληνες εκπαιδευόμενοι ζαχαροπλάστες εν δράσει

Εκπαιδευτικό ταξίδι στα ζαχαροπλαστεία της πόλης από ΒΕΘ και Επιμελητήριο της Κολωνίας με τη στήριξη του ΟΑΕΔ και της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης.

Ταξίδι στις γλυκιές… αλχημείες των ζαχαροπλαστείων της Θεσσαλονίκης και εκπαίδευση στις σχολές του ΟΑΕΔ, πραγματοποιούν αυτές τις ημέρες 10 Γερμανοί εκπαιδευόμενοι ζαχαροπλάστες.

Το ταξίδι των Γερμανών εκπαιδευόμενων ξεκίνησε το προηγούμενο Σάββατο και θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου.

Το εκπαιδευτικό ταξίδι, που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της ανταλλαγής τεχνογνωσίας, συνδιοργανώνουν το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης και το Επιμελητήριο της Κολωνίας με τη στήριξη του ΟΑΕΔ και της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης.

Τις 12 ημέρες της παραμονής τους στη Θεσσαλονίκη οι Γερμανοί εκπαιδευόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν Έλληνες σπουδαστές και να μοιραστούν γνώσεις και εμπειρία, να παρακολουθήσουν, από κοινού, το πρόγραμμα εκπαίδευσης του ΟΑΕΔ, να κάνουν μαθητεία σε επιλεγμένα ζαχαροπλαστεία της πόλης, να ξεναγηθούν στα αξιοθέατα της Θεσσαλονίκης και να επισκεφτούν τη Βεργίνα.

Τους Γερμανούς εκπαιδευόμενους συνοδεύουν ο Olaf Witteck, ζαχαροπλάστης-εκπαιδευτής και ο Bastian Hermanns, υπεύθυνος διεθνών έργων του Επιμελητηρίου της Κολωνίας.   

Το εκπαιδευτικό ταξίδι θα ολοκληρωθεί το απόγευμα της Πέμπτης με μία αποχαιρετιστήρια εκδήλωση στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, άκρως δημιουργική, καθώς θα παρουσιαστούν γλυκά που θα ετοιμάσουν Γερμανοί και Έλληνες εκπαιδευόμενοι.

Υπεύθυνοι του προγράμματος είναι ο διευθυντής της Επαγγελματικής Σχολής του ΟΑΕΔ Ωραιοκάστρου, Ιωάννης Παπατσεχελίδης, ο αντιπρόεδρος του ΒΕΘ και πρόεδρος της Συντεχνίας Καταστηματαρχών Ζαχαροπλαστών Θεσσαλονίκη, Μακάριος Παπαδόπουλος και ο Δημήτρης Μπουτάσης από το γραφείο της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης.  

Το επόμενο διάστημα αναμένεται να διοργανωθεί αντίστοιχο ταξίδι για Έλληνες εκπαιδευόμενους ζαχαροπλάστες.