Τρίτη 18 Μαΐου 2021
x

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ

Τη σειρά -μόνο σε ό,τι αφορά το εμβόλιο της AstraZeneca- καταργεί και το κρατίδιο του Βερολίνου, μετά την Σαξονία και το Μεκλεμβούργο-Πομερανία.

Η κατάργηση της σειράς προτεραιότητας στον εμβολιασμό κατά της Covid-19 στη Γερμανία είναι πιθανό να καταστεί εφικτή τον Ιούνιο, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Γενς Σπαν, εφόσον, όπως διευκρίνισε, τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα παράδοσης των παραγγελιών εμβολίων.

Νωρίτερα, ο προσωπάρχης της Καγκελαρίας Χέλγκε Μπράουν είχε προβλέψει ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να γίνει ήδη από το τέλος Μαΐου. «Αν μπορούμε να το κάνουμε νωρίτερα, θα χαρώ πολύ», δήλωσε σχετικά ο κ. Σπαν και εξήγησε ότι εντός του Μαΐου θα εμβολιαστούν άτομα άνω των 60 ετών και ειδικές επαγγελματικές ομάδες.

Τη σειρά προτεραιότητας -μόνο σε ό,τι αφορά το εμβόλιο της AstraZeneca- καταργεί αύριο και το κρατίδιο του Βερολίνου, μετά την Σαξονία και το Μεκλεμβούργο-Πομερανία. Το εμβόλιο, σύμφωνα με την Διαρκή Επιτροπή Εμβολιασμών, χορηγείται σε άτομα άνω των 60 ετών, αλλά και σε νεότερα άτομα, εφόσον το εγκρίνει ο γιατρός τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ