Κυριακή 13 Ιουνίου 2021
x

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Η BUNDESTAG ΕΝΕΚΡΙΝΕ ΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΤΟΥ ΟΗΕ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ

Ο πρόεδρος της Bundestag, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, δήλωσε ότι το Σύμφωνο του ΟΗΕ δεν δεσμεύει την Γερμανία περισσότερο από ότι είναι ήδη δεσμευμένη.

Με 372 ψήφους υπέρ, 153 κατά και 141 αποχές εγκρίθηκε από το Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο της Γερμανίας το Σύμφωνο του ΟΗΕ για τη Μετανάστευση.

«Το Σύμφωνο είναι προς το συμφέρον της Γερμανίας», τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Χάικο Μάας, κάνοντας λόγο για «αξιοσημείωτη επιτυχία» η οποία θα οδηγήσει σε «ασφαλή μετανάστευση».

Παράλληλα, απέρριψε τους ισχυρισμούς ότι θα έχει ως αποτέλεσμα ανεξέλεγκτη μαζική μετανάστευση.

Νωρίτερα, ο κ. Μάας είχε τονίσει ότι η κυβέρνηση φρόντισε να εμπλέξει την γερμανική κοινωνία σε πρώιμο στάδιο, σχόλιο στο οποίο οι βουλευτές της Εναλλακτικής για την Γερμανία (AfD) αντέδρασαν γελώντας.

Εξηγώντας τις πρόνοιες του Συμφώνου, το οποίο δεν είναι νομικά δεσμευτικό, ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών εκτίμησε πάντως ότι η εφαρμογή του θα μειώσει την πίεση προς τη Γερμανία, καθώς θα αυξήσει τις ποσοστώσεις στις υπόλοιπες χώρες.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Bundestag, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, δήλωσε ότι το Σύμφωνο του ΟΗΕ δεν δεσμεύει την Γερμανία περισσότερο από ότι είναι ήδη δεσμευμένη.

Yπενθυμίζεται πως την Τετάρτη ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε γνωστοποίησε την απόφαση να μη συμμετάσχει στη διεθνή διάσκεψη του Μαρακές για τη μετανάστευση, στις 10 και 11 Δεκεμβρίου, τονίζοντας ότι η Ιταλία δεν θα υπογράψει το Σύμφωνο.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ