Skip to main content

Γερμανία: Κλεμμένο φορτηγό έπεσε πάνω σε αυτοκίνητα - 16 τραυματίες

Ένας άνδρας μπήκε στο βαρύ φορτηγό στο κέντρο της πόλης και το οδήγησε πάνω σε πολλά αυτοκίνητα που περίμεναν σε φανάρι.

Δεκαέξι άνθρωποι τραυματίστηκαν το απόγευμα της Δευτέρας, όταν οδηγός κλεμμένου φορτηγού έριξε το όχημα πάνω σε αυτοκίνητα στην πόλη Λίμπουργκ, στο κρατίδιο της Έσσης, στη Γερμανία.

«Δεν έχουμε στη διάθεσή μας επαρκή στοιχεία για το υπόβαθρο του συμβάντος» ανακοίνωσε η γερμανική αστυνομία,ενώ αυτόπτες μάρτυρες που επικαλέστηκαν γερμανικά ΜΜΕ έκαναν λόγο περί αλλοπρόσαλλης συμπεριφοράς του υπόπτου.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ένας άνδρας μπήκε περί τις 17:20, τοπική ώρα (18:20 ώρα Ελλάδας) στο βαρύ φορτηγό στο κέντρο της πόλης και το οδήγησε πάνω σε πολλά αυτοκίνητα που περίμεναν σε φανάρι στο δικαστικό μέγαρο, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν αρκετοί άνθρωποι, οι οποίοι κατόπιν διακομίστηκαν σε νοσοκομεία. Ο δράστης τραυματίστηκε ελαφρά και συνελήφθη.

Επικαλούμενο εκπρόσωπο της αστυνομίας, το Γερμανικό Πρακτορείο μετέδωσε ότι συνολικά 17 άνθρωποι τραυματίστηκαν, ανάμεσά τους κι ο ύποπτος, και ότι ο ένας τους βρίσκεται «σε κρίσιμη κατάσταση». Η τοπική εφημερίδα Frankfurter Neue Presse ανέφερε στην ηλεκτρονική της έκδοση ότι έξι άνθρωποι εισήχθησαν σε νοσοκομεία, ενώ 11 που ήταν πιο ελαφρά τραυματισμένοι δεν χρειάστηκε να νοσηλευθούν.

«Δεν αποκλείουμε απολύτως τίποτε» ως προς τα κίνητρα του υπόπτου, είπε εκπρόσωπος της αστυνομίας στο Γερμανικό Πρακτορείο, ερωτηθείς αν θεωρεί το συμβάν τρομοκρατική ενέργεια. Σε αυτό το στάδιο, όπως διευκρίνισε η αστυνομία σε ανακοίνωσή της, «η έρευνα συνεχίζεται, με καταθέσεις μαρτύρων και συγκέντρωση αποδεικτικών στοιχείων».