Skip to main content

Γερμανία: Σε ιστορικό χαμηλό η δημοτικότητα του SPD

Η δημοτικότητα του γερμανικού Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD), έπειτα από 11 χρόνια στην εξουσία, έχει πέσει στο χαμηλότερο σημείο που βρισκόταν ποτέ μετά τον πόλεμο.
Η δημοτικότητα του γερμανικού Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD), το οποίο βρίσκεται στην αντιπολίτευση μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου έπειτα από 11 χρόνια στην εξουσία, έχει πέσει στο χαμηλότερο σημείο που βρισκόταν ποτέ μετά τον πόλεμο, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε σήμερα.

Το κόμμα, το οποίο είχε συγκεντρώσει 23% των ψήφων στις εκλογές της 27ης Σεπτεμβρίου --η χειρότερη μεταπολεμική εκλογική επίδοσή του-- δεν συγκεντρώνει σήμερα παρά το 19% της πρόθεσης ψήφου, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του ινστιτούτου Forsa που δημοσιεύτηκε από το περιοδικό Stern και το τηλεοπτικό δίκτυο RTL.

Η Χριστιανοδημοκρατική Ένωση και η Χριστιανοκοινωνική Ένωση (CDU/CSU) της καγκελαρίου Άγγελας Μέρκελ συγκεντρώνουν από την πλευρά τους το 37% της πρόθεσης ψήφου (+1 μονάδα σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα), ενώ οι φιλελεύθεροι του FDP, σύμμαχοι της Μέρκελ στη νέα κυβέρνηση, συγκεντρώνουν 12% (-1 μονάδα).

Οι Πράσινοι συγκεντρώνουν 13% (+1) και το ριζοσπαστικό κόμμα Η Αριστερά 12% (το ποσοστό παρέμεινε το ιδιο).

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 2.500 ανθρώπων.


Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ