Skip to main content

Γερμανία: Συλλήψεις ακροδεξιών επίδοξων τρομοκρατών

Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για σύσταση τρομοκρατικής οργάνωσης που επρόκειτο να πραγματοποιήσει επίθεση στην επέτειο της γερμανικής Επανένωσης

Δυο μέρες πριν την επέτειο της γερμανικής Επανένωσης (3 Οκτωβρίου) οι γερμανικές αρχές προχώρησαν στη σύλληψη έξι ανδρών που κατηγορούνται για σύσταση τρομοκρατικής οργάνωσης. Οι συλλήψεις έγιναν στα κρατίδια της Σαξονίας και της Βαυαρίας. Σύμφωνα με τις έρευνες των διωκτικών αρχών, οι ύποπτοι ηλικίας 20 έως 30 ετών φέρονται να σχεδίαζαν επίθεση ανήμερα της επετείου της 3ης Οκτωβρίου, μεθαύριο Τετάρτη.

«Επανάσταση Κέμνιτς»

Οι έξι κατηγορούνται κατηγούνται ότι προχώρησαν μαζί με τον Κρίστιαν Κ. στη σύσταση ακροδεξιάς τρομοκρατικής οργάνωσης που φέρει το όνομα «Επανάσταση Κέμνιτς». Ο Κρίστιαν Κ., που θεωρείται ηγετικό στέλεχος της ομάδας, συνελήφθη ήδη στις 14 Σεπτεμβρίου για σοβαρή διατάραξη της κοινής ειρήνης και έκτοτε κρατείται.

Οι έξι ανήκουν σε κύκλους χούλιγκαν και νεοναζί από την πόλη του Κέμνιτς όπου στα τέλη Σεπτεμβρίου είχε ξεσπάσει ξενοφοβικό παραλήρημα μετά το θάνατο ενός Γερμανού. Τα γεγονότα φαίνεται πως έδωσαν το έναυσμα για τη σύσταση της τρομοκρατικής οργάνωσης «Επανάσταση Κέμνιτς», που σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Εισαγγελία, έγινε το αργότερο στις 14 Σεπτεμβρίου.

«Πρόβα» επίθεσης

Σύμφωνα με τις έρευνες της εισαγγελίας στόχος των επίδοξων τρομοκρατών ήταν η ανατροπή του κράτους δικαίου. Μεταξύ άλλων φέρονται να σχεδίαζαν επιθέσεις εναντίον αλλοδαπών αλλά και ανθρώπων με διαφορετικές πολιτικές πεποιθήσεις. «Στους ανθρώπους με διαφορετικές πολιτικές αντιλήψεις οι κατηγορούμενοι συγκαταλέγουν και εκπροσώπους του πολιτικού κομματικού φάσματος αλλά και πρόσωπα του κοινωνικού κατεστημένου», αναφέρει η Ομοσπονδιακή Εισαγγελία.

Οι κατηγορούμενοι φέρονται να επιχείρησαν να προμηθευτούν ημιαυτόματα όπλα. Για πέντε εξ΄ αυτών, μεταξύ των οποίων και ο 31χρονος Κρίστιαν Κ., υπάρχουν πληροφορίες ότι συμμετείχαν στις 14 Σεπτεμβρίου σε επιθέσεις εναντίον ξένων στο Κέμνιτς με μπουκάλια και όπλα ηλεκτροσόκ. Όπως αναφέρει η εισαγγελία, η επίθεση αυτή λειτούργησε ως «πρόβα» για την επίθεση που σχεδίαζαν για μεθαύριο Τετάρτη, ημέρα της γερμανικής Επανένωσης.

dpa, bild.de / Κώστας Συμεωνίδης

Πηγή: Deutsche Welle