Skip to main content

Γερμανία: Τα ψώνια της Μέρκελ εν μέσω κορωνοϊού (φωτο)

Η ίδια έχει τις τελευταίες ημέρες χαρακτηρίσει επανειλημμένα "μη αλληλέγγυα συμπεριφορά" τις αγορές πανικού που παρατηρούνται καθημερινά.

Στο σούπερ μάρκετ όπου κάνει συνήθως τις αγορές της, στο κέντρο του Βερολίνου, βρέθηκε και την Παρασκευή (20/3) η Άνγκελα Μέρκελ, η οποία έχει να διαχειριστεί παράλληλα το τεράστιο ζήτημα με την εξάπλωση του κορωνοϊού και στη Γερμανία.

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ της BILD, η Καγκελάριος της Γερμανίας έφτασε λίγο μετά τις 17:00 το απόγευμα (τοπική ώρα) προκειμένου να αγοράσει, μεταξύ άλλων, σαπούνι, χαρτί υγείας, αλλά και τέσσερα μπουκάλια κρασί.

Μάλιστα, το δημοσίευμα αναφέρει και λεπτομέρειες, υποστηρίζοντας πως πρώτα πήγε στα ράφια των λαχανικών και στη συνέχεια των ειδών πρώτης ανάγκης. Όταν ολοκλήρωσε τα ψώνια της πήγε στο ταμείο και προτίμησε να πληρώσει με κάρτα.

Η ίδια έχει τις τελευταίες ημέρες χαρακτηρίσει επανειλημμένα "μη αλληλέγγυα συμπεριφορά" τις αγορές πανικού που παρατηρούνται καθημερινά και στη Γερμανία, διαβεβαιώνοντας παράλληλα ότι θα υπάρχει επάρκεια αγαθών στην αγορά.

Αξίζει να σημειωθεί πως στις 20.000 έφτασαν τα κρούσματα του κορονοϊού στη Γερμανία, ενώ οι νεκροί άγγιξαν τους 60. Γι' αυτό το λόγο, οι κυβερνήσεις των ομόσπονδων κρατιδίων εξετάζουν πλέον το ενδεχόμενο να επιβάλουν αυστηρότερους περιορισμούς στην κυκλοφορία των πολιτών σε ολόκληρη τη χώρα.

Η απόφαση σχετικά με την αυστηροποίηση των κανονισμών κυκλοφορίας αναμένεται να ληφθεί την Κυριακή, κατά την τηλεδιάσκεψη της Καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ με τους Πρωθυπουργούς των 16 κρατιδίων.