Skip to main content

Γερμανία: Ταξιδιωτική οδηγία του ΥΠΕΞ για την Ιταλία λόγω κορωνοϊού

Οι μετακινήσεις στο εσωτερικό της Ευρώπης είναι πολύ δύσκολο να ελεγχθούν, λόγω των πολλών διαφορετικών οδών δήλωσε εκπρόσωπος της τοπικής κυβέρνησης.

Την ταξιδιωτική οδηγία της για την Ιταλία ενημέρωσε την Κυριακή η γερμανική κυβέρνηση, λόγω της εμφάνισης κρουσμάτων του κορωνοϊού (Covid-19).

Σύμφωνα με τη νέα οδηγία, το υπουργείο Εξωτερικών συμβουλεύει τους Γερμανούς που επιθυμούν να μεταβούν στην Ιταλία να απευθυνθούν στις κατά τόπους ιταλικές διπλωματικές αρχές, προκειμένου να ενημερωθούν για τις συνθήκες εισόδου και παραμονής στη χώρα.

Στο ίδιο πλαίσιο, η τοπική κυβέρνηση του Βερολίνου συνιστά στους Βερολινέζους οι οποίοι βρίσκονταν στις περιοχές της Ιταλίας που πλήττονται από την επιδημία ή ήρθαν σε επαφή με κάποιον που βρέθηκε εκεί πρόσφατα να επικοινωνήσουν με γιατρό. Για τον σκοπό αυτόν έχει τεθεί σε λειτουργία και ειδική τηλεφωνική γραμμή.

«Οι μετακινήσεις στο εσωτερικό της Ευρώπης είναι πολύ δύσκολο να ελεγχθούν, λόγω των πολλών διαφορετικών οδών» δήλωσε εκπρόσωπος της τοπικής κυβέρνησης. Ο ίδιος είπε ότι «οι περιορισμοί που έχει επιβάλει η Ιταλία βοηθούν ήδη σημαντικά», τονίζοντας ότι περαιτέρω μέτρα θα πρέπει να εξεταστούν σε ομοσπονδιακό κι ευρωπαϊκό επίπεδο.