Skip to main content

Γερμανία: Τήρηση δέσμευσης για υποδοχή ανηλίκων προσφύγων από Ελλάδα

Παρά τον κορωνοϊό, η Γερμανία θα τηρήσει την δέσμευσή της για την υποδοχή ειδικών κατηγοριών προσφύγων που φιλοξενούνται στην Ελλάδα

Η Γερμανία θα τηρήσει την δέσμευσή της για την υποδοχή ειδικών κατηγοριών προσφύγων που φιλοξενούνται στην Ελλάδα παρά την κρίση του κορωνοϊού, δηλώνει ο υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ στην έκδοση του περιοδικού Der Spiegel που κυκλοφορεί σήμερα (Σάββατο).

«Υποσχεθήκαμε ότι θα συμμετάσχουμε στην κατανομή και θα τηρήσουμε την υπόσχεσή μας», δηλώνει ο κ. Ζεεχόφερ, διευκρινίζοντας ταυτόχρονα ότι την διαδικασία έχει αναλάβει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Λόγω της κρίσης του κορωνοϊού, η Γερμανία έχει ανακοινώσει ότι απαγορεύεται η είσοδος ξένων πολιτών στη χώρα, ωστόσο για την συγκεκριμένη περίπτωση θα γίνει εξαίρεση, συνεχίζει ο γερμανός υπουργός Εσωτερικών. Το μέτρο αφορά περίπου 1600 πρόσφυγες, κυρίως δε άρρωστα παιδιά με τις οικογένειές τους και κορίτσια έως 14 ετών.

Στο σχέδιο συμμετέχουν ακόμη η Γαλλία, η Ιρλανδία, η Πορτογαλία και η Φινλανδία, ενώ στην Γερμανία πολλά κρατίδια έχουν ήδη εκφράσει την βούλησή τους να υποδεχθούν προσφυγόπουλα που έχουν ανάγκη ιδιαίτερης φροντίδας.