Skip to main content

Γερμανία: Βαριά ασθενείς με covid μεταφέρονται με αεροπλάνα

Χθες το απόγευμα, έξι ασθενείς βαριά άρρωστοι με Covid-19 διακομίστηκαν με ειδικά διαμορφωμένο αεροσκάφος Airbus της Πολεμικής Αεροπορίας

H Γερμανική Πολεμική Αεροπορία (Bundeswehr) ξεκίνησε ειδικές πτήσεις για τη μεταφορά ασθενών που πρέπει να νοσηλευτουν σε μονάδες εντατικής θεραπείας σε άλλα κρατίδια που έχουν διαθέσιμεσ θέσεις στη Γερμανία. 

Χθες το απόγευμα, έξι ασθενείς βαριά άρρωστοι με Covid-19 διακομίστηκαν με ειδικά διαμορφωμένο αεροσκάφος Airbus της Πολεμικής Αεροπορίας από τη Βαυαρία σε διάφορες κλινικές στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία για περαιτέρω θεραπεία.Για πρώτη φορά, η Bundeswehr βοηθά στην αποσυμφορηση τω νοσοκομείων σε περιοχές με ιδιαίτερα μεγάλο αριθμό ασθενών σε μονάδες εντατικής θεραπείας με κορωνοϊό. 

Η Πολεμική Αεροπορία παρέχει δύο αεροσκάφη για αυτό τον σκοπό: Πρόκειται για ένα Airbus A310 MedEvac με έξι ΜΕΘ, καθώς και ένα αεροσκάφος A319OH με δύο θέσεις για εντατική θεραπεία.

Η Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία είναι σε καλύτερη κατάσταση στις μονάδες εντατικής θεραπείας από ό,τι στη Βαυαρία, για παράδειγμα. «Η κατάσταση σε εμάς είναι τέτοια που μπορούμε να βοηθήσουμε, και το κάνουμε », δήλωσε ο πρωθυπουργός της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας Χέντρικ Γουστ.