Skip to main content

Γερμανική βιομηχανία εξετάζει επένδυση στη Θεσσαλονίκη

Ήδη αναζητούνται κατάλληλες εκτάσεις για τη δημιουργία βιομηχανικού συγκροτήματος 30.000 τ.μ. Η εταιρεία παράγει εξαρτήματα για βαρέα οχήματα.

Tην Ελλάδα και πιο  συγκεκριμένα την περιοχή της Θεσσαλονίκης εξετάζει για τη δημιουργία παραγωγικής μονάδας, γερμανική βιομηχανία η οποία κατασκευάζει εξαρτήματα για την αυτοκινητοβιομηχανία και ειδικά για βαριά επαγγελματικά οχήματα, σκοπεύοντας να αξιοποιήσει το λιμάνι της πόλης για εξαγωγές στην παγκόσμια αγορά.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της Voria.gr, η συγκεκριμένη Εταιρεία που λειτουργεί πέντε εργοστάσια στην Ευρώπη και ένα στην Κίνα, βλέπει την Ελλάδα, μαζί με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, προκειμένου να δημιουργήσει εργοστάσιο παραγωγής δεξαμενών πεπιεσμένου αέρα από αλουμίνιο, δεξαμενές που χρησιμοποιούνται στα συστήματα πέδησης βαρέων οχημάτων.

Η βιομηχανία αυτή, που διαθέτει τέσσερα ξεχωριστά business units, πραγματοποιεί ετήσιο κύκλο εργασιών της τάξης των 300 εκατ. ευρώ και σύμφωνα με τα γερμανικά δεδομένα θεωρείται μία μεσαίου μεγέθους επιχείρηση.

Όπως πληροφορείται η Voria.gr, oι Γερμανοί ήδη εξετάζουν τα καθεστώτα για επενδύσεις και φορολογία στη χώρα μας, ενώ παράλληλα διερευνούν την δυνατότητα εξεύρεσης καταλλήλων εκτάσεων, εντός οργανωμένων βιομηχανικών περιοχών ή και πάρκων, προκειμένου να δημιουργήσουν ένα συγκρότημα κάλυψης περίπου 30.000 τ.μ., στο οποίο τα 10.000 τ.μ. θα είναι παραγωγικές εγκαταστάσεις και οι 20.000 τ.μ. θα είναι αποθηκευτικοί χώροι.

Σε αυτό το βιομηχανικό συγκρότημα, το οποίο για να λειτουργήσει χρειάζεται προσωπικό με συγκεκριμένες δεξιότητες,  θα δημιουργηθούν έως και 200 θέσεις εργασίας.

Η Ελλάδα σαν χώρα υλοποίησης της συγκεκριμένης επένδυσης- το προϋπολογισμένο ύψος της οποίας δεν γνωρίζουμε ακόμη- είναι μεταξύ αυτών που εξετάζονται, γιατί στην ευρύτερη περιοχή διαθέτει πολιτική και κοινωνική σταθερότητα και ηρεμία ενώ δείχνει, σταδιακά, να εισέρχεται σε μία φάση εξισορρόπησης της οικονομίας της.

Ειδικότερα για τη Θεσσαλονίκη, το ενδιαφέρον εστιάζεται σε αυτήν γιατί υπάρχουν οργανωμένες βιομηχανικές περιοχές και πάρκα σε απόσταση αναπνοής από το λιμάνι και σε απευθείας πρόσβαση με το σιδηροδρομικό και οδικό δίκτυο.