Skip to main content

Γερμανική εταιρεία αναζητά 50 υπαλλήλους στη Θεσσαλονίκη

Η εταιρεία Prodyna, που παράγει λογισμικό για επιχειρήσεις, βρίσκεται σε αναζήτηση προσωπικού για το γραφείο της στη Θεσσαλονίκη

Να ενισχύσει την παρουσία της στη Θεσσαλονίκη επιχειρεί η γερμανική εταιρεία Prodyna, που λειτουργεί γραφείο στην πόλη – το μοναδικό στην Ελλάδα – τους τελευταίους 10 μήνες. Η εταιρεία σχεδιασμού και παραγωγής λογισμικού για επιχειρήσεις αναζητεί 50 νέους υπαλλήλους σε διάφορες ειδικότητες, κυρίως στον κλάδο του software engineering και συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, professional and senior developer (10 θέσεις), android developer, python developer και devOps engineer.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Prodyna, Hüseyin Cifci, οι θέσεις που προσφέρονται παρέχουν μισθούς υψηλότερους από τον μέσο όρο στην Ελλάδα, με στόχο να εξασφαλίσουν στους εργαζόμενους βιωτικό επίπεδο αντίστοιχο με αυτό συναδέλφων τους στη Γερμανία.

«Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από το επίπεδο και την κατάρτιση των εργαζομένων μας στη Θεσσαλονίκη. Η πόλη, αλλά και γενικότερα η Βόρεια Ελλάδα, παρουσιάζουν πολλές προοπτικές ανάπτυξης, και για αυτό θέλουμε να εδραιώσουμε την παρουσία μας εδώ», δήλωσε στη Voria.gr ο κ. Cifci, στο περιθώριο workshop για την ψηφιοποίηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων που διοργάνωσε το ελληνογερμανικό επιμελητήριο.

«Στην Ελλάδα υπάρχουν πολλές μικρομεσαίες επιχειρήσεις και η ψηφιοποίηση είναι μία καλή ευκαιρία για σημαντική εξοικονόμηση πόρων και ανθρωπίνου δυναμικού, καθώς και για την ανάπτυξή τους. Συγκεκριμένα στο πεδίο της εξυπηρέτησης πελατών θεωρώ ότι το 70% μπορεί πλέον να γίνεται αυτοματοποιημένα», σημείωσε ο κ. Cifci.

Η Prodyna, με έδρα την Φρανκφούρτη, διατηρεί 15 γραφεία με 320 υπαλλήλους, κυρίως σε χώρες της βορειοδυτικής Ευρώπης, όπως η Αυστρία, η Ελβετία, χώρες της Σκανδιναβικής χερσονήσου, η Ολλανδία και η Μεγάλη Βρετανία, αλλά και η Σερβία. Στόχος της εταιρείας είναι να ενισχύσει την παρουσία της στις ευρωπαϊκές χώρες και κυρίως στις σκανδιναβικές – όπου διαπιστώνει πολλές ευκαιρίες – ενώ μέσα στο επόμενο διάστημα θα ανοίξει γραφείο και στη Νέα Υόρκη. Πελάτες της Prodyna είναι μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες από μεγάλη γκάμα κλάδων και κυρίως της αυτοκινητοβιομηχανίας, των φαρμάκων και του τουρισμού.

«Η ψηφιοποίηση είναι πολύ σημαντική για την ελληνική οικονομία, η οποία είναι ακόμη πίσω στη “βιομηχανία 4.0”. Πρέπει να γίνουν αρκετά, αλλά με τα εργαλεία που υπάρχουν αυτό είναι πλέον σχετικά εύκολο, αρκεί να βελτιωθεί η νοοτροπία στις επιχειρήσεις», δήλωσε από την πλευρά του ο διευθυντής βορείου Ελλάδος του ελληνογερμανικού επιμελητηρίου, Ματίας Χόφμαν.

Όπως είπε, η πρωτοβουλία για το workshop, στο οποίο συμμετείχαν περίπου 60 μικρομεσαίες επιχειρήσεις-μέλη του επιμελητηρίου είχε διττό σκοπό: αφενός να μάθουν οι συμμετέχοντες ποια είναι η κατάσταση αυτή τη στιγμή σε ό,τι αφορά την ψηφιοποίηση των γερμανικών επιχειρήσεων και το πώς σκέφτεται η γερμανική βιομηχανία και αφετέρου να λάβουν πρακτικές συμβουλές για το πώς να ενταχθούν και να επεκταθούν στη γερμανική αγορά χρησιμοποιώντας ψηφιακά εργαλεία, όπως αυτά που παρέχει η Google.

Γραφεία στη Θεσσαλονίκη αναζητούν δύο γερμανικές εταιρείες

Σε αναζήτηση γραφείων στη Θεσσαλονίκη βρίσκονται το τελευταίο διάστημα δύο γερμανικές εταιρείες. Πρόκειται για μία επιχείρηση που δραστηριοποιείται στον κλάδο του πετρελαίου και του φυσικού αερίου και για μία στον κλάδο ανάπτυξης υπηρεσιών εξυπηρέτησης πελατών.

Οι δύο εταιρείες σκοπεύουν σε πρώτη φάση να προσλάβουν 10-15 άτομα έκαστη, ενώ έχουν στόχο να μείνουν και να επεκταθούν στην πόλη, στην οποία διαπιστώνουν σημαντικές προοπτικές. Εκτιμάται ότι τα γραφεία των εν λόγω εταιρειών θα ανοίξουν μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2019.