Skip to main content

«Βάζουν αντισηπτικό στη μύτη για να βγει αρνητικό τεστ και να μπουν στο Άγιον Όρος»

Ο Ηγούμενος της Μονής Εσφιγμένου καταγγέλλει ότι άτομα βάζουν αντισηπτικό στη μύτη τους πριν το rapid για να βγει αρνητικό και να μπουν στο Άγιον Όρος

Απίστευτη είναι η καταγγελία του Ηγούμενου της Μονής Εσφιγμένου, Βαρθολομαίο για προσπάθεις εισόδου στο Άγιον Όρος, με πλαστά πιστοποιητικά, κυρίως από άτομα από τη Ρουμανία.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης Status, ο  κ. Βαρθολομαίος αναφέρει πως «έχουμε θέματα με τα πλαστά πιστοποιητικά που προσπαθούν να μπουν στο Άγιο Όρος και δεν τους ενδιαφέρει αν έχουν οι ίδιοι πρόβλημα ή αν θα το μεταδώσουν. Έχουν πιάσει πολλούς, ιδίως από Ρουμανία να έχουν πλαστά πιστοποιητικά ή να βάζουν αντισηπτικό στη μύτη και ώστε, όταν κάνουν το rapid test που είναι προϋπόθεση να για να μπεις στο Άγιο Όρος, να βγει αρνητικό. Αυτό σημαίνει ότι επειδή είναι από άλλο κράτος είναι πιο πειθαρχημένοι.

Παράλληλα, ο Ηγούμενος της Μονής Εσφιγμένου επισημαίνει ότι όλοι οφείλουν να κάνουν rapid test για να μπουν στο Άγιον Όρος, άσχετα από το αν έχουν εμβολιαστεί, καθώς είναι προϋπόθεση για την είσοδο στη μοναστική πολιτεία.

«Στην Ουρανούπολη υπάρχει από την πολιτική διοίκηση, έχει κανονίσει και υπάρχει σημείο όπου πηγαίνουν όλοι όσοι θέλουν να μπουν στο Άγιο Όρος πριν παραλάβουν το διαμονητήριο και το εισιτήριο να κάνουν ένα rapid test. Το αποτέλεσμα βγαίνει σε 10-15 λεπτά και αν είναι αρνητικό μπορούν να μπουν. Αν είναι θετικό ενημερώνεται ο ΕΟΔΥ και επιστρέφουν πίσω», ανέφερε.