Skip to main content

Γερουλάνος: «Μπορεί να αρχίσει το πρωτάθλημα από Σεπτέμβρη»

Την άποψη του πως το πρωτάθλημα Σούπερ Λιγκ μπορεί να αρχίσει από το Σεπτέμβρη εξέφρασε ο Παύλος Γερουλάνος.

 

Στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΙ» παραχώρησε συνέντευξη ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος, αναφερόμενος στο σκάνδαλο των στημένων αγώνων που έχει ξεσπάσει, τονίζοντας πως το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ μπορεί να ξεκινήσει από το Σεπτέμβρη. 
 
Αναλυτικά η συνέντευξη:
 
«Πιστεύω ότι μπορεί να αρχίσει το πρωτάθλημα από το Σεπτέμβρη. Για άλλη μια φορά θα εξαρτηθεί από το τι στοιχεία έχουμε, πόσο γρήγορα θα γίνει η επεξεργασία τους, ποιοι είναι οι κανονισμοί, ώστε να δούμε ποιος μπορεί να λάβει μέρος σε αυτό το πρωτάθλημα και ποιος όχι, και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η ΕΠΟ αυτό το καλοκαίρι θα έχει πάρα πολλή δουλειά, για να ξεκινήσει το πρωτάθλημα στην ώρα του. Παρ΄όλα αυτά, εμείς θέλουμε να ελπίζουμε ότι θα ξεδιαλύνει η κατάσταση γρήγορα, έτσι ώστε να ξέρουμε ποιοι έχουν δικαίωμα να αγωνιστούν μέσα στην επόμενη σεζόν».
 
Για τις αποκαλύψεις που ήλθαν τις τελευταίες ημέρες στη δημοσιότητα στο χώρο του ποδοσφαίρου: «Καταρχήν, δεν πρέπει με κανέναν τρόπο να υπονοήσει κανείς ότι τα κατάφερα εγώ. Για να γίνει αυτή η δουλειά, έχουν συμβάλλει πάρα πολλοί, έχει γίνει συστηματική δουλειά για να έρθουν οι φάκελοι, για να σχηματιστεί η δικογραφία, πάνω στην οποία να μπορεί να στηριχτεί κανείς. Στη συγκέντρωση υλικού βοήθησαν και τα στοιχεία που πήραμε από την UEFA, γιατί η απόφασή μας να παραμείνει το ελληνικό ποδόσφαιρο μέσα στο ευρωπαϊκό πλαίσιο, μας έδωσε τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουμε την τεχνογνωσία της UEFA. Όσοι εμπλέκονται σε αυτήν την υπόθεση δούλεψαν πάρα πολύ συστηματικά και αυτή τη στιγμή βλέπουμε την εξέλιξή της».
 
Για το ότι ο ίδιος είχε επιμείνει πως πρέπει να μείνει συνδεδεμένη η Ελλάδα με την UEFA: «Αν κάναμε μία επέμβαση εκείνη την ώρα πάνω στο πρωτάθλημα και λέγαμε να διακόψουμε το ποδόσφαιρο, ακόμα και αν πολύς κόσμος το ζητούσε εκείνη την περίοδο, να σταματήσουμε, δηλαδή τις ελληνικές ομάδες απ' το να πάνε στην Ευρώπη, αυτό το οποίο θα είχε συμβεί, θα ήταν να είχε επέμβει η UEFA και να είχε αποσυνδεθεί το ελληνικό ποδόσφαιρο από την UEFA. Τότε όμως είχαμε αρχίσει ήδη να παίρνουμε αρκετές πληροφορίες για όσα συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Θεωρήσαμε λοιπόν, και δικαίως όπως αποδεικνύεται τώρα, ότι έπρεπε να μείνουμε μέσα στο ευρωπαϊκό πλαίσιο, γιατί από εκεί παίρνουμε την τεχνογνωσία που χρειαζόμαστε για να μπορούμε να κάνουμε τις σωστές τομές στο ποδόσφαιρο. Αλλιώς θα φεύγαμε από την Ευρώπη και θα λίμναζε το ίδιο σύστημα, το οποίο λειτουργούσε στην Ελλάδα...».
 
Για τον κανονισμό πρωταθλήματος στον οποίο αναφέρεται αν ο πρόεδρος ομάδας που έχει εναντίον του κατηγορίες συμμετέχει ή όχι στον σύλλογο: «Κανονικά δεν πρέπει να συμμετέχει, αλλά μπορεί να φύγει από την ομάδα, δηλαδή ένας άνθρωπος ο οποίος καταζητείται ή έχει συλληφθεί ή οτιδήποτε άλλο μπορεί να φύγει από το διοικητικό συμβούλιο της ομάδας του. Δεν σημαίνει ότι, επειδή κάποιος βρίσκεται στο διοικητικό συμβούλιο μίας ομάδας, η ομάδα δεν θα παίξει. Αυτό το οποίο είναι πολύ πιο προβληματικό είναι όταν μία ομάδα έχει ή υπάρχει υποψία ότι έχει πάρει βαθμούς, τους οποίους δεν έπρεπε να πάρει. Γιατί τότε, όπως καταλαβαίνετε, η παραμονή της ας πούμε στην Α΄ Εθνική μπορεί να είναι παράνομη».