Skip to main content

Γεροβασίλη: Από απόψε το βράδυ η απλή αναλογική νόμος του κράτους

Οι βασικές κατευθύνσεις για τη συνταγματική αναθεώρηση θα αναγγελθούν από τον πρωθυπουργό τη Δευτέρα, όπως είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Από σήμερα το βράδυ, η απλή αναλογική θα είναι νόμος του κράτους, τονίζει η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, σε συνέντευξή της στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά 90,1 FM».

Αποκρούοντας αιτιάσεις περί «πύρρειου» νίκης της κυβέρνησης εφόσον δεν συγκεντρωθούν 200 ψήφοι, επισήμανε ότι δεν μπορεί να θεωρηθεί αποτυχία της κυβέρνησης, ιδιαίτερα δε όταν γίνεται νόμος του κράτους με αυξημένη πλειοψηφία, περισσότερο από τους 153 βουλευτές της συγκυβέρνησης.

Τη Δευτέρα οι βασικές κατευθύνσεις για τη Συνταγματική Αναθεώρηση

Η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε ότι οι βασικές κατευθύνσεις για τη συνταγματική αναθεώρηση θα αναγγελθούν από τον πρωθυπουργό τη Δευτέρα και σημείωσε ότι αυτός ο διάλογος που θα ανοίξει «προφανώς, θα συνεχιστεί και θα εμβαθυνθεί σε ένα μεγάλο χρονικό διάστημα με έναν πολύ μεγάλο διάλογο».

Για την αναδιάρθρωση του χρέους

Ως προς το ζήτημα της αναδιάρθρωσης του χρέους, με αφορμή και την επίσκεψη του Αμερικανού ΥΠΟΙΚ Τζακ Λιου στην Αθήνα και τις δηλώσεις που έχει κάνει επί του θέματος, η κ. Γεροβασίλη τόνισε ότι ο κ. Λιου πραγματικά συμβάλλει στο να προχωρήσει αυτή η συζήτηση και εκτιμά ότι σήμερα είναι κρισιμότερο από ποτέ να αναδιαρθρωθεί, με δεδομένο και μια αποσταθεροποίηση της περιοχής.

Για τους οκτώ Τούρκους

Ως προς το ζήτημα με τους 8 Τούρκους, η κ. Γεροβασίλη είπε ότι «η θέση της ελληνικής κυβέρνησης είναι σταθερή από την πρώτη στιγμή, με την έννοια ότι, έγινε αντιληπτό και διατυπώθηκε και από τον Πρωθυπουργό και στις συνομιλίες που είχε και με τον Πρόεδρο της Τουρκίας και με τον Πρωθυπουργό, γιατί η Τουρκία ζητά την έκδοση των Τούρκων στρατιωτικών. Είναι, επομένως, αντιληπτό το αίτημα της Τουρκίας». «Και εμείς», είπε, «αν κάποιοι είχαν κάνει απόπειρα πραξικοπήματος στη χώρα μας, προφανώς θα θέλαμε να τους δικάσουμε. Αυτό είναι κατανοητό».