Skip to main content

Γεροβασίλη: Δεν ήταν λάθος η συγκυβέρνηση με τους ΑΝΕΛ

«Η κυβέρνηση έχει την απόλυτη κοινοβουλευτική στήριξη με 151 βουλευτές και τη νομιμοποίηση για να προχωρήσει περαιτέρω», δήλωσε η υπουργός Προστασίας.

«Η κυβέρνηση έχει την απόλυτη κοινοβουλευτική στήριξη με 151 βουλευτές και ψήφο εμπιστοσύνης πολύ νωπή. Άρα έχει τη νομιμοποίηση για να προχωρήσει περαιτέρω. Οι αρμόδιες επιτροπές της Βουλής επεξεργάζονται τις νομοθετικές πρωτοβουλίες, τα νομοσχέδια, αλλά ψηφίζει το κοινοβούλιο με τους 300 εκπροσώπους του ελληνικού λαού. Αυτοί θα αποφασίσουν και για τη Συμφωνία των Πρεσπών», τόνισε σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ, η Όλγα Γεροβασίλη.

Η υπουργός Προστασίας του πολίτη υποστήριξε ότι δεν ήταν λάθος η συγκυβέρνηση με τους ΑΝΕΛ τονίζοντας ότι «ξέραμε πολύ καλά, όπως ήξεραν και οι ΑΝΕΛ, ότι έχουμε ιδεολογικές διαφορές σε αρκετά ζητήματα, όμως η χώρα βρέθηκε σε έκτακτες συνθήκες και συνθήκες χρεοκοπίας. Ως μείζον εθνικό συμφέρον κρίναμε, κάνοντας και εμείς αντίστοιχες υποχωρήσεις από θέσεις μας, ότι έπρεπε να προχωρήσουμε με τον εταίρο προκειμένου να βγάλουμε τη χώρα από τα αδιέξοδα και τον κύκλο των μνημονιακών πολιτικών». «Όταν φτάσαμε στο μείζον εθνικό θέμα όπου είναι ταυτοτική πια η διαφορά μας επήλθε η ρήξη» πρόσθεσε.

Αναφερόμενη στο προοδευτικό μέτωπο υπογράμμισε ότι «οι συγκλίσεις είναι απαραίτητες, το προοδευτικό μέτωπο είναι απαραίτητο περισσότερο από ποτέ καθώς η φετινή χρονιά είναι μια χρονιά μεγάλων εξελίξεων» με εθνικές αναμετρήσεις, ευρωεκλογές, και εκλογές της αυτοδιοίκησης. «Σε αυτό το σκηνικό με βάση τα μεγάλα επίδικα θα πρέπει ο καθένας να αποφασίσει με ποιούς θα πάει και ποιούς θα αφήσει. Και εδώ θα κριθούμε όλοι» υπογράμμισε η κ. Γεροβασίλη.

Κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη ότι «παρά το ότι προκλήθηκε να καταγγείλει τα φαινόμενα εκφοβισμού βουλευτών δεν το έκανε», εξαιρώντας την κ. Μπακογιάννη και τον κ. Κακλαμάνη οι οποίοι, όπως είπε, «τοποθετήθηκαν σαφώς και στάθηκαν έντιμα απέναντι σε όλες αυτές τις ακροδεξιές συμπεριφορές». «Η ΝΔ, της οποίας στέλεχος έστελνε τα κινητά τηλέφωνα των βουλευτών, δεν βγήκε να το καταδικάσει. Αυτό σημαίνει ότι το ανέχονται, σημαίνει ότι το υποθάλπουν, ενδεχομένως και το υποδαυλίζουν» υπογράμμισε η κ. Γεροβασίλη.

Η υπουργός Προστασίας του Πολίτη επεσήμανε ότι «η πλειοψηφία της κυβέρνησης θα ενισχύεται διαρκώς στην ψήφιση των νομοσχεδίων που έρχονται, διότι είναι δύσκολο να πει κανείς όχι στις 120 δόσεις, στην επιδότηση ενοικίου, στην κατάργηση του υποκατώτατου και κατώτατου μισθού» και εκτίμησε ότι οι εκλογές θα γίνουν τον Οκτώβριο του 2019 για να ολοκληρωθούν οι υποχρεώσεις της κυβέρνησης απέναντι στον ελληνικό λαό.

Τόνισε ότι η κ. Παπακώστα στηρίζει την κυβέρνηση διότι θεωρεί ότι η κυβέρνηση έχει μπροστά της να υλοποιήσει μείζονα θέματα και εκτίμησε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών θα ψηφιστεί με περισσότερους από 151 βουλευτές με βάση τις δημόσιες τοποθετήσεις πολιτικών φορέων και προσώπων.

Τέλος είπε ότι «η Ελληνική Αστυνομία έχει καθήκον να διαφυλάξει την ειρηνική διαδήλωση και τη δυνατότητα ελεύθερης έκφρασης όλων των πολιτών. Και αυτό θα κάνει και αύριο».