Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021
x

ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: ΕΜΕΙΣ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ

Σχολιάζοντας τα επεισόδια στα εγκαίνια της ΔΕΘ η υπουργός Προστασίας του Πολίτη είπε ότι «ομάδα διαδηλωτών προετοίμαζαν κλίμα σύγκρουσης και χάους».

Η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη, ερωτηθείσα αν υπήρξε "υπερβολή" στη ρίψη δακρυγόνων στις διαδηλώσεις, απάντησε ότι «βασική επιδίωξη μας ήταν η διασφάλιση του δικαιώματος των πολιτών να διαδηλώσουν», σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι «είδατε, όμως, όλοι τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά μιας ομάδας διαδηλωτών και μέσων ενημέρωσης που προετοίμαζαν από καιρό κλίμα σύγκρουσης και χάους».

Σε συνέντευξή της στην εφημερίδα "Έθνος της Κυριακής", η κ. Γεροβασίλη είπε ότι «αυτά που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ είναι δεσμεύσεις και θα γίνουν πράξη», ανέφερε ότι η ΝΔ «είναι σε κατάσταση πανικού» και κάλεσε τον κ. Μητσοτάκη «να τοποθετηθεί επί των συγκεκριμένων και να μην περιορίζεται στην ευκολία να τάζει γενικώς και αορίστως» και να «πει καθαρά ποια μέτρα προτίθεται να καταργήσει εάν ποτέ γίνει κυβέρνηση».

Εκτιμά ότι «το κλίμα στην κοινωνία είναι υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ», προσθέτοντας «όσο υπήρχαν μνημόνια, η αξιωματική αντιπολίτευση τα χρησιμοποιούσε ως άλλοθι για να καλλιεργεί φόβο και μιζέρια στο λαό. Οι πολίτες κρίνουν και πλέον μπορούν να συγκρίνουν. Η εποχή των Μαυρογιαλούρων, αυτών που έριξαν τη χώρα στα βράχια, έχει παρέλθει».

Η κ. Γεροβασίλη τόνισε ότι «είναι δεδομένη η βούληση της κυβέρνησης για τη Συμφωνία των Πρεσπών», ενώ με γνωστή τη θέση του κυβερνητικού εταίρου, εξέφρασε την βεβαιότητα «όπως τα τρία προηγούμενα χρόνια, επιλέγει με γνώμονα το συμφέρον της χώρας».

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ