Skip to main content

Γεροβασίλη: Η ώρα του πρωθυπουργού δεν είναι φιλικό παιχνίδι

Η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί βουλευτή του ΚΙΝΑΛ για «πρωτοβουλία-βοήθεια» στον πρωθυπουργό σχετικά με τη διαχείριση απορριμμάτων.

Η ώρα του πρωθυπουργού δεν είναι φιλικό παιχνίδι, αναφέρει η Όλγα Γεροβασίλη, απαντώντας σε αιτιάσεις για την απουσία της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ από την "Ώρα του πρωθυπουργού" την περασμένη Παρασκευή.

Η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε να απαντήσει στην ερώτηση του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου με τίτλο "Ο γόρδιος δεσμός και ο παραλογισμός στο ΣΔΙΤ διαχείρισης απορριμμάτων περιφέρειας Πελοποννήσου πρέπει να λυθεί"» η οποία είχε κατατεθεί μία ημέρα μετά την ψήφιση του αναπτυξιακού νομοσχέδιου, «στο οποίο συμπεριλήφθηκε τροπολογία που επιλύει και το τελευταίο ζήτημα σε ένα έργο το οποίο είχε δρομολογηθεί επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ». Και κάνει λόγο για πρωτοβουλία του βουλευτή- «"βοήθεια" στην προσπάθεια του κ. Μητσοτάκη να καλλιεργήσει ένα φιλοπεριβαλλοντικό προφίλ».

Η κ. Γεροβασίλη επικρίνει τον πρωθυπουργό ότι αναφέρθηκε «σε σχεδιασμό διαχείρισης απορριμμάτων που θα εκπονήσει η κυβέρνηση του, χωρίς να γνωρίζει ότι αυτός έγινε το 2015, σε συμφωνία με τις ευρωπαϊκές οδηγίες και εγκρίθηκε από τους θεσμούς που είχαν θέσει αιρεσιμότητα στα αντίστοιχα ευρωπαϊκά κονδύλια, διότι η χώρα μας δεν είχε εκείνη την περίοδο επαρκή σχεδιασμό» και τον καλεί «να προχωρήσει στην υλοποίηση των ήδη δρομολογημένων επί ΣΥΡΙΖΑ μεταρρυθμίσεων στη διαχείριση στερεών αποβλήτων και στην κυκλική οικονομία, που είχαν λάβει και τη θετική αξιολόγηση της Γενικής Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της ΕΕ».