Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2021
x

ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΕΝΙΣΧΥΕΙ ΤΟ ΕΣΥ - ΣΤΟΧΟΣ Η ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ

«Τι θα γινόταν σήμερα αν ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση, δεν είχε δώσει πρόσβαση σε 2 εκ ανασφάλιστους συμπολίτες μας στο ΕΣΥ» αναρωτήθηκε η βουλευτής.

Αποτελεί συνειδητή επιλογή της κυβέρνησης το γεγονός ότι, όλους αυτούς τους μήνες που είχε στη διάθεσή της από την εμφάνιση της πανδημίας, δεν ενίσχυσε το ΕΣY». Αυτό ανέφερε η Γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη, σε συνέντευξη της.

Η κ, Γεροβασίλη, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Καναλι 1 του Πειραιά επανέλαβε πως στόχος της κυβέρνησης είναι η ιδιωτικοποίηση της δημόσιας υγείας. «Το εξήγγειλαν προεκλογικά, το παραδέχονται δημοσίως κυβερνητικοί αξιωματούχοι με δηλώσεις του τύπου ‘μετά την πανδημία τις θα τους κάνουμε όλους αυτούς.’»

«Τα στοιχεία που δίνει η κυβέρνηση αποτελούν πλαστή εικόνα, είπε για τις ΜΕΘ. Η πραγματικότητα είναι εδώ και τη ζούμε. Αυτή τη στιγμή το ΕΣΥ έχει μειωμένο προσωπικό. Παράλληλα έχει μετατραπεί σε σύστημα μίας νόσου (σ.σ. κόβιντ) με ό, τι αυτό συνεπάγεται για την υγεία του πληθυσμού. Αναφορικά δε με τις 1200 κλίνες ΜΕΘ που υποτίθεται ότι δημιούργησε η κυβέρνηση η πραγματικότητα είναι ότι αποτελεί μία επικοινωνιακή αλχημεία καθώς αφενός δεν προορίζονται μόνο για τους ασθενείς κόβιντ και αφετέρου συνυπολογίζουν τις ήδη υπάρχουσες ΜΕΘ των στρατιωτικών και ιδιωτικών νοσοκομείων. Έργο της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι περίπου 200 κλίνες μόνο, που όπως βλέπουμε δεν επαρκούν να καλύψουν ανάγκες».

«Τι θα γινόταν σήμερα αν ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση, δεν είχε δώσει πρόσβαση σε 2 εκ ανασφάλιστους συμπολίτες μας στο ΕΣΥ» αναρωτήθηκε.

Τα μέτρα για τα συλλαλητήρια

«Αναστέλλουν το Σύνταγμα κατά βούληση με πρόσχημα την πανδημία. Το έκαναν στην επέτειο του Πολυτεχνείου, το κάνουν και τώρα με σκοπό να περάσουν αναίμακτα για τους ίδιους το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο»  επεσήμανε η κ. Γεροβασίλη.

Η κυβέρνηση βρίσκεται σε εξαιρετικά επικίνδυνο αντισυνταγματικό και αντιδημοκρατικό κατήφορο. Ο σκοπός της αγιάζει τα μέσα και δεν είναι η πρώτη φορά. Η απαγόρευση άνω των τριών ατόμων, η πρώτη απόφαση αναστολής του Συντάγματος στη χώρα, ίσχυσε για μια εβδομάδα, δηλαδή όταν ήταν οι κινητοποιήσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Και σήμερα γίνεται ακριβώς για να αντιμετωπίσει τα συλλαλητήρια ενάντια στο αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο της Κυβέρνησης. Γι’ αυτό τα μέτρα αυτά έχουν χρονικό περιορισμό αντίστοιχο των κινητοποιήσεων. Η Κυβέρνηση έχει αποφασίσει να συρρικνώσει τη δημοκρατία και αυτό φαίνεται από σειρά ενεργειών που ξεκίνησαν και πριν την πανδημία. Θέλει να επιβάλει σιωπητήριο στη χώρα. Οι πολίτες βεβαίως βρίσκονται σε λοκντάουν αλλά οι αγωνίες για το παρόν και το μέλλον δεν μπορούν να παύσουν τις αντιδράσεις τους. Παράλληλα, βλέπουμε μια σταθερή προσπάθεια στοχοποίησης της νεολαίας, δηλαδή σε μια εξαιρετικά κρίσιμη φάση της πανδημίας -διότι δεν τελείωσε- μπροστά μας δε βλέπουμε ορίζοντα. Προχωράει, λοιπόν, το λεγόμενο «μεταρρυθμιστικό της σχέδιο» με κλειστά τα πανεπιστήμια, με την κοινωνία να μην μπορεί να συζητήσει και να συνδιαμορφώσει τις συνθήκες της ζωής της. Προσπαθεί να αποκλείσει κάθε φωνή που διαμαρτύρεται ή αντιδρά στα μέτρα αυτά και συνεχίζει να νομοθετεί με το Κοινοβούλιο να δρα περιορισμένα όπως ξέρετε, δηλαδή και εκεί με συρρικνωμένη τη Δημοκρατία.

Οι δημοσκοπήσεις

«Στα ποιοτικά στοιχεία των δημοσκοπήσεων αποτυπώνεται ο ολοένα αυξανόμενος βαθμός δυσαρέσκειας απέναντι στις πολιτικές για την υγεία και την οικονομία.»ανέφερε επίσης.

«Παρακολουθούμε στενά, ως οφείλουμε όλες τις ποιοτικές αναλύσεις και τις δημοσκοπήσεις, αναγνωρίζοντας όμως ότι ζούμε σε μία μία σύνθετη και πρωτόγνωρη κατάσταση όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και παγκοσμίως τη δυναμική της οποίας είναι δύσκολο να καταγράφουν ευθέως και άμεσα αυτά τα εργαλεία. Σε κάθε περίπτωση στα ποιοτικά στοιχεία αυτών των δημοσκοπήσεων αποτυπώνεται ο ολοένα αυξανόμενος βαθμός δυσαρέσκειας απέναντι στις κυβερνητικές πολιτικές και στα μέτρα για την υγεία και την οικονομία. Αργότερα, όταν θα είναι η κατάλληλη στιγμή, θα δείξει αν οι πολίτες όντως αισθάνθηκαν ασφαλείς με αυτή η κυβέρνηση»

Για Σαμαρά

«Σήμερα ο κ. Μητσοτάκης φοβάται τον εσωκομματικό του αντίπαλο  τον κ. Σαμαρά και την εθνικιστική πτέρυγα του κόμματός του» είπε τέλος η Όλγα Γεροβασίλη.

«Ο κ. Μητσοτάκης βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να έχει τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ο οποίος δεν πρόκειται να γίνει ΝΔ. Και αυτό σημαίνει ότι προτάσσουμε το εθνικό συμφέρον και όχι το μικροπολιτικό όπως έκανε με αδίστακτο και διχαστικό τρόπο η Νέα Δημοκρατία με το θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών. Είμαστε πατριωτική δύναμη. Δεν ακολουθούμε τέτοιες πρακτικές. Σήμερα λοιπόν έχει τη στήριξή μας και στις διερευνητικές οι οποίες ξεκίνησαν.. Τι ζητούμε όμως; Ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών. Πρέπει να γνωρίζουμε ποια θέματα βάζει η Τουρκία και με ποια εθνική στρατηγική πορευόμαστε. Ουδέποτε το έκανε.

Δε φοβάται την αντιπολίτευση σήμερα ο κ. Μητσοτάκης. Αντιθέτως φοβάται τον εσωκομματικό του αντίπαλο τον κ. Σαμαρά και την εθνικιστική πτέρυγα το κόμματός του την οποία ο ίδιος παραπλάνησε και στο θέμα της Συμφωνία των Πρεσπών και της επέκτασης των χωρικών υδάτων στα 12 μίλια. Θυμίζω τις παλινωδίες και τα ψεύδη που χρησιμοποίησε ο κ. Μητσοτάκης. Και σήμερα τα βρίσκει μπροστά του» κατέληξε.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ