Skip to main content

Γεροβασίλη: Προκαλεί θλίψη να κλείνει το ΑΠΘ για ομιλία πρωθυπουργού

Κάποιοι δεν υποκινούν ευθέως αλλά στηρίζουν πλαγίως τέτοιου είδους συγκεντρώσεις, τόνισε από τη Θεσσαλονίκη η υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Δεν καταλαβαίνω γιατί μια ομιλία του πρωθυπουργού σε χώρο εντός Ελλάδας υπαγορεύει να μείνει κλειστό ένα πανεπιστήμιο, τόνισε η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη, από τη Θεσσαλονίκη όπου βρίσκεται για την παρουσίαση του σχεδίου ΠΕΡΣΕΑΣ στο Αστυνομικό Μέγαρο.

Συγκεκριμένα, η κ. Γεροβασίλη εκφράζει τη θλίψη της για το κλείσιμο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, τονίζοντας χαρακτηριστικά:

«Είδα με θλίψη ότι ανακοινώθηκε κλειστό το Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης αύριο και με απουσία του πρύτανη φυσικά από τη Θεσσαλονίκη, γιατί υπήρχε συνέδριο προγραμματισμένο».

Αναφορικά με το εάν οι συγκεκριμένες ενέργειες είναι υποκινούμενες, η υπουργός αρκέστηκε στο να αναφέρει ότι δεν υπάρχει σωστή αντιμετώπιση.

Σύμφωνα με την υπουργό, είναι δικαίωμα όσων θέλουν να συγκεντρώνονται για να διαμαρτυρηθούν για την ομιλία του πρωθυπουργού, ωστόσο «αυτό που μας απασχολεί περισσότερο σε πολιτικό επίπεδο είναι ότι προαναγγέλλονται επεισόδια από μίντια αλλά όχι μόνο».

Παράλληλα, η κ. Γεροβασίλη εξαπέλυσε βολές κατά της Νέας Δημοκρατίας, λέγοντας ότι δεν καταδικάζει τις αντισυγκεντρώσεις και αυτό «αποτελεί ένα πρόβλημα από μόνο του».

«Η Ελληνική Αστυνομία μπορεί να ανταποκριθεί πάντα σε όλες τις συνθήκες και θα το κάνει και αυτή τη φορά, ωστόσο στόσο, θεωρώ ότι κάποιοι δεν υποκινούν ευθέως αλλά, στηρίζουν πλαγίως τέτοιου είδους συγκεντρώσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά.