Skip to main content

Γεροβασίλη: Το συλλαλητήριο καπελώθηκε από τους χρυσαυγίτες

Η υπουργός Προστασίας του Πολίτη σημείωσε ότι χρυσαυγίτες ομιμοποιήθηκαν μέσα απ’ τη συμμετοχή τους στη διαδήλωση για να υλοποιήσουν την ατζέντα τους.

«Διαβάζοντας εντελώς λάθος τη συγκυρία, η ηγετική ομάδα της ΝΔ εκτιμά πως οι ακροδεξιές εθνικιστικές κορώνες στελεχών της, το "χάιδεμα αυτιών" και το "κλείσιμο ματιού" προς τα δεξιά της θα της επιφέρει πολιτικά κέρδη. Είναι εντελώς λάθος και το χειρότερο είναι και επικίνδυνη αυτή η προσέγγιση. Το μοναδικό που πετυχαίνει κανείς με τέτοιες πολιτικές επιλογές είναι να δώσει χώρο και κέρδη στην ακροδεξιά. Κι αυτό αποδείχθηκε και χθες» υπογράμμισε η Όλγα Γεροβασίλη.

Μιλώντας στα Ιωάννινα, σε εκδήλωση για την παρουσίαση της παράταξης για την Περιφέρεια Ηπείρου με επικεφαλής τον Γιώργο Ζάψα, η υπουργός Προστασίας του Πολίτη σημείωσε ότι το «χθεσινό συλλαλητήριο, το οποίο στηρίχθηκε και στο οποίο συμμετείχαν στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης και μέρους του ΚΙΝΑΛ, τελικά καπελώθηκε απ’ τους ακροδεξιούς χρυσαυγίτες, που νομιμοποιήθηκαν μέσα απ’ τη συμμετοχή τους στη διαδήλωση και βρήκαν έτσι ευκαιρία και χώρο να υλοποιήσουν τη δική τους αντιδημοκρατική ατζέντα».

Στόχος τους ήταν, σύμφωνα με την υπουργό, να μπουν στη Βουλή, «ώστε να καταφέρουν συμβολικό χτύπημα στη Δημοκρατία, το πολίτευμα που "πουλάει τη Μακεδονία", όπως πολύ στοχευμένα προπαγανδίζουν καιρό τώρα».

Στην προσπάθειά τους αυτή, προκάλεσαν μεγάλες υλικές καταστροφές στον εξωτερικό χώρο του κοινοβουλίου, τραυματισμούς αστυνομικών που εμπόδισαν το οργανωμένο σχέδιό τους, αλλά και στοχευμένη βία κατά συγκεκριμένων φωτορεπόρτερς, που κάλυπταν επαγγελματικά το χθεσινό συλλαλητήριο και ήταν στοχευμένοι απ’ την ομάδα των ακροδεξιών, σημείωσε η Όλγα Γεροβασίλη.