Skip to main content

Γεύμα εργασίας Παπανδρέου - Σαρκοζί

Γεύμα εργασίας στον Έλληνα πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος βρίσκεται στο Παρίσι με την ιδιότητα του προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, το Συμβούλιο της οποίας συνεδριάζει στο Παρίσι, θα παρα
Γεύμα εργασίας στον Έλληνα πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος βρίσκεται στο Παρίσι με την ιδιότητα του προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, το Συμβούλιο της οποίας συνεδριάζει στο Παρίσι, θα παραθέσει ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί.

Η συνάντηση στην Προεδρία θα γίνει στις 14:15 ώρα Ελλάδας ενώ στις 6 το απόγευμα ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Γάλλο ομόλογό του Φρανσουά Φιγιόν, ο οποίος ηγείται και πάλι του νέου κυβερνητικού σχήματος, που ανακοινώθηκε αργά χθες το βράδυ.

Κατά τη διάρκεια του γεύματος τους δύο ηγέτες εκτιμάται ότι θα απασχολήσουν, πέρα από τις διμερείς σχέσεις, ευρύτερα θέματα που αφορούν την παγκόσμια οικονομία και διακυβέρνηση καθώς και τις κλιματικές αλλαγές.

Τα αποτελέσματα της συνόδου της «Ομάδας των 20» (G20) στη Σεούλ, θα συζητηθούν επίσης σήμερα στο Συμβούλιο, θέμα που ενδιαφέρει ιδιαίτερα τον Νικολά Σαρκοζί, που ανέλαβε την προεδρία του G20 και αναζητεί πανταχόθεν υποστήριξη για τη δράση του.

Κατά την έναρξη των εργασιών της Σοσιαλιστικής Διεθνούς στις αίθουσες του ΟΟΣΑ (Οργανισμός οικονομικής συνεργασίας και ανάπτυξης), ο κ. Παπανδρέου δέχθηκε πληθώρα συγχαρητηρίων για τη χθεσινή επιτυχία των σοσιαλιστών στις αυτοδιοικητικές εκλογές στην Ελλάδα.

Η επικεφαλής των Γάλλων σοσιαλιστών Μαρτίν Ομπρί, καλωσορίζοντας τον κ. Παπανδρέου στο Παρίσι μίλησε για το «πολιτικό κουράγιο του Έλληνα πρωθυπουργού που είναι άξιο θαυμασμού».

Στην εκλογική νίκη αναφέρθηκε και ο γραμματέας της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Λουίς Αγιάλα, ενώ η αντιπρόεδρος της Διεθνούς Σεγκολέν Ρουαγιάλ υπογράμμισε την υποστήριξη που έδειξαν, όπως είπε, οι Ελληνες στη χωρίς προηγούμενο προσπάθεια του κ. Παπανδρέου.

Συγχαρητήρια για την εκλογική επιτυχία απηύθυνε και ο γενικός γραμματέας του ΟΟΣΑ Ανχελ Γκουρία, ο οποίος αναφέρθηκε και στη συνεργασία που είχε με τον πρωθυπουργό για το πρόγραμμα αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης.