Skip to main content

Γ.Γ. Ισότητας: Το σχόλιο Πολάκη ήταν πολιτικό, όχι σεξιστικό

Η Γενική Γραμματέας Ισότητας, δήλωσε πως ένας πολιτικός σχολιασμός κρίνεται από οποιονδήποτε, είτε προέρχεται από γυναίκα είτε από άνδρα.

«Οι γυναίκες κρίνονται και για τις πολιτικές τους τοποθετήσεις. Ήταν ένας πολιτικός σχολιασμός, ο καθένας τον κρίνει, και δεν έχει σχέση με την ισότητα ή με σεξισμό», δήλωσε η Γ.Γ. Ισότητας, Φωτεινή Κούβελα, αναφορικά με το σχόλιο του Παύλου Πολάκη για τη δημοσιογράφο Ευαγγελία Τσικρίκα.

Μιλώντας στο BHMA FM και τη Μαρία Γεώργαρη, δήλωσε ότι δεν είναι η ίδια αρμόδια να το σχολιάσει:

«Δεν σχολιάζω σχόλια Πολάκη ή κάποιου άλλου, αλλά το θέμα αυτό που ανέκυψε και του δώσατε μεγαλύτερη σημασία… Εντάξει, το καταλαβαίνω, είναι πολιτικοί οι λόγοι τώρα. Όχι, δεν θα το σχολιάσω, δεν είναι θέμα που αφορά την ισότητα αυτό το θέμα και δεν έχουμε καμιά δουλειά εμείς σαν Ισότητα να ανακατευτούμε με αυτό. Απορώ, γιατί το εμπλέκετε».

Όπως είπε, μία πολιτική τοποθέτηση κρίνεται, είτε προέρχεται από γυναίκα είτε από άνδρα.

«Από εκεί και πέρα, αν είχε κάποιος σεξιστικό υπονοούμενο, κάτι, κτλ, να το δούμε, αλλά δεν είχε τέτοιο πράγμα. Δεν θέλουμε να εμπλακούμε εμείς για αυτόν τον λόγο. Δεν αφορά κάτι σεξιστικό. Η Γενική Γραμματεία δεν είναι επί παντός επιστητού. Ασχολείται με συγκεκριμένα θέματα. Τι να κάνουμε; Είναι μία πολιτική τοποθέτηση, ας την κρίνει ο καθένας όπως νομίζει… Επειδή δηλαδή έγινε σε γυναίκα; Οι γυναίκες κρινόμαστε με τις πολιτικές μας τοποθετήσεις. Δεν είμαστε στο απυρόβλητο», κατέληξε η Γενική Γραμματέας.