Skip to main content

Για 7η χρονιά διανυκτέρευση στο μουσείο για παιδιά 2017 - 2018

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 7 έως 12 ετών. Ο Δήμος Θεσσαλονίκης θα προσφέρει ελαφρύ βραδινό και πρωινό σνακ, με τη υποστήριξη χορηγών.

Για 7η συνεχή χρονιά το Τμήμα Διοργάνωσης Εκδηλώσεων & Φεστιβάλ της Διεύθυνσης Πολιτισμού – Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης διοργανώνει την επιτυχημένη δράση «Sleepover – Διανυκτέρευση στο μουσείο για παιδιά».

Πρόκειται για μία από τις πλέον σύγχρονες διεθνείς μουσειολογικές πρακτικές, μέσω της οποίας από τη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα, είχαν ήδη την ευκαιρία να γνωρίσουν τα Μουσεία της πόλης συμμετέχοντας σε επιλεγμένα μουσειοπαιδαγωγικά προγράμματα και δραστηριότητες και βιώνοντας τη ξεχωριστή εμπειρία της διανυκτέρευσης σε έναν μουσειακό χώρο. Φέτος για πρώτη φορά θα συμμετέχει στο πρόγραμμα και το μουσείο της Ρωμαϊκής Αγοράς.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 7 έως 12 ετών. Ο Δήμος Θεσσαλονίκης θα προσφέρει ελαφρύ βραδινό και πρωινό σνακ, με τη υποστήριξη χορηγών.

Τη δράση υποστηρίζουν οι Εθελοντές Σαμαρείτες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, με την παροχή πρώτων βοηθειών σε περίπτωση ανάγκης. Συντροφιά στα παιδιά κατά την παραμονή τους στα μουσεία, θα κρατούν μουσειοπαιδαγωγοί, με ειδικά εκπαιδευτικά προγράμματα, διαμορφωμένα από το κάθε μουσείο.

Το πρόγραμμα ξεκινά στις 19.00 μμ και θα τελειώνει την επόμενη μέρα το πρωί. Τα παιδιά θα πρέπει να έχουν μαζί τους: υπνόσακο, μαξιλάρι, παντόφλες, ζεστά και άνετα ρούχα, οδοντόβουρτσα – οδοντόκρεμα. Οι γονείς θα πρέπει να έχουν μαζί τους αστυνομική ταυτότητα καθώς θα υπογράφουν υπεύθυνη δήλωση για τη συμμετοχή των παιδιών τους.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ

Τηλ. 2313 318213 / 2313 318229 / 2313318208