Skip to main content

Για αυτοψίες σε επικίνδυνα κτήρια στην Καλαμαριά ο γγ Χωρικού Σχεδιασμού

Οι αυτοψίες αυτές πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της προσπάθειας για την πλήρη καταγραφή των ετοιμόρροπων και επικινδύνως ετοιμόρροπων κτηρίων

O γενικός γραμματέας Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος, κ. Ευθύμιος Μπακογιάννης, θα μεταβεί την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2020 στους δήμους Ξάνθης (12:00) και Καλαμαριάς (15:30), προκειμένου να παραβρεθεί σε αυτοψίες που θα πραγματοποιηθούν σε ετοιμόρροπα και επικινδύνως ετοιμόρροπα κτήρια. Επί τόπου θα βρίσκονται εκπρόσωπος της εκάστοτε δημοτικής αρχής, υπηρεσιακοί παράγοντες, καθώς και εκπρόσωπος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

Οι αυτοψίες αυτές πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της προσπάθειας -που έχει ανακοινώσει το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σε συνεργασία με το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος και την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος- για την πλήρη καταγραφή των ετοιμόρροπων και επικινδύνως ετοιμόρροπων κτηρίων στην Αττική και την Περιφέρεια.

Υπενθυμίζεται πως έχει προηγηθεί έγγραφο του υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Δημήτρη Οικονόμου, προς τους δήμους της χώρας για την καταγραφή των ετοιμόρροπων και επικινδύνως ετοιμόρροπων κτηρίων. Παράλληλα βρίσκεται στο τελικό στάδιο επεξεργασίας νομοθετική πρωτοβουλία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την αντιμετώπιση του προβλήματος των επικίνδυνων και των εγκαταλελειμμένων κτηρίων.

Σημεία αυτοψιών:

-      Κτίσμα επί της Οδού Αγίου Γεωργίου 6 στην Π. Πόλη της Ξάνθης (Διατηρητέο κατ. Γ ΥΜΑΘ)

-      Κτήριο επί της Οδού Πυγμ. Χρηστίδη 15 στην Π. Πόλη της Ξάνθης (Διατηρητέο κατ. Γ ΥΜΑΘ)

-      Κτήρια Κ9, Κ10 εντός του πρώην Στρατοπέδου Κόδρα

-      Κτήρια Κ18, 19 εντός του πρώην Στρατοπέδου Κόδρα

-      Προβλήτα (σκάλα) πλησίον του ΝΟΘ (στην οδό Σοφούλη με προέκταση της οδού Κολχίδος)