Τετάρτη 8 Απριλίου 2020
x

ΓΙΑ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΣΥΝΟΡΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΕΚΑΝΕ ΛΟΓΟ Ο ΧΑΝ (VID)

Ο Επίτροπος της ΕΕ τόνισε πως θα είναι σημαντική και κρίσιμη μία συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών, καθώς «πρόκειται για αναδιάρθρωση των συνόρων»

Σε μία περίεργη δήλωση προέβη ο Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αρμόδιος για τη διεύρυνση, Γιοχάνες Χαν, μιλώντας σε συνέδριο για την ανάγκη επίτευξης συμφωνιών στα Βαλκάνια. Ο κ. Χαν ανέφερε ότι αν υπάρξει συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και την Αλβανία θα υπάρξει και αναδιάρθρωση των συνόρων.

«Νομίζω είδαμε στις διαπραγματεύσεις για το ζήτημα του ονόματος, και εάν υπάρξει συμφωνία μεταξύ Αλβανίας και Ελλάδας, γιατί εκεί πρόκειται για αναδιάρθρωση των συνόρων, αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό και κρίσιμο για τους πολίτες» ανέφερε ο Γιοχάνες Χαν και συνέχισε:

«Συνεπώς εδώ χρειαζόμαστε ηγεσία αλλά χρειαζόμαστε και την ηγεσία για να γίνει αντιληπτό πως πρέπει να υπάρξουν αλλαγές στις κοινωνίες».

«Πρέπει να υπάρξουν αλλαγές στη νοοτροπία για να υπάρξει πραγματική πρόοδος στην πορεία προς την Ευρώπη» κατέληξε ο Ευρωπαίος Επίτροπος.

Σημειώνεται πως στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής για τα Δυτικά Βαλκάνια στο Λονδίνο, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε την Τρίτη, με τον Αλβανό ομόλογό του, Έντι Ράμα και συζήτησαν για την πορεία των συνεχιζόμενων διαπραγματεύσεων που διεξάγονται από τους υπουργούς Εξωτερικών των δύο χωρών, οι οποίες αφορούν ένα σημαντικό αριθμό θεμάτων.

Διπλωματικές πηγές πάντως τόνισαν μετά τη συνάντηση ότι, παρά το γεγονός ότι παραμένουν διάφορα ζητήματα που πρέπει να συζητηθούν από τις δύο διαπραγματευτικές ομάδες, οι δύο πρωθυπουργοί πιστεύουν ότι σύντομα μπορεί να υπάρχει θετική κατάληξη.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ