Skip to main content

Για αποπροσανατολισμό κατηγορεί το Δ. Θεσσαλονίκης η Λαϊκή Συσπείρωση

Την αντίδραση της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» προκάλεσε η σύσκεψη που συγκάλεσε χθες η διοίκηση του δήμου για τις δηλώσεις Φίλη για τη Γενοκτονία.

Την αντίδραση της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» προκάλεσε η σύσκεψη που συγκάλεσε χθες η διοίκηση του δήμου με τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων προκειμένου να συζητηθεί το θέμα με τις δηλώσεις Φίλη για τη Γενοκτονία των Ποντίων.

«Το γαϊτανάκι του αποπροσανατολισμού καλά κρατεί… Στο χορό του, μάλιστα, μπαίνει και ο Δήμος Θεσσαλονίκης» αναφέρει η παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση, η οποία υπενθυμίζει ότι για το θέμα υπάρχει ομόφωνη απόφαση της Βουλής από το 1994.

«Οι κομμουνιστές δημοτικοί σύμβουλοι, εκλεγμένοι με το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» αρνούμαστε οποιοδήποτε ρόλο και καταγγέλλουμε το παιχνίδι του αποπροσανατολισμού και του επικοινωνιακού αντιπερισπασμού» αναφέρει η Λαϊκή Συσπείρωση και προσθέτει .

«Την ώρα που η χιονοστιβάδα των αντιλαϊκών μέτρων της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ διαρκώς μεγαλώνει και ισοπεδώνει λαϊκά δικαιώματα και αιματοβαμμένες εργατικές κατακτήσεις, συνεχίζοντας την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων,

»Την ώρα που ο Δήμος Θεσσαλονίκης όχι μόνο δέχεται αδιαμαρτύρητα τη δραματική μείωση της θεσμοθετημένης κρατικής χρηματοδότησης προς αυτόν, αλλά ανοιχτά τη δικαιολογεί και την αξιοποιεί φορομπηχτικά σε βάρος των δημοτών  

»Την ώρα που την ίδια μέρα, στις 12 Νοέμβρη πραγματοποιείται η μεγάλη πανελλαδική-πανεργατική απεργία, ως απάντηση στην κυβερνητική πολιτική του κεφαλαίου, της ΕΕ και των κομμάτων τους,

»Την ίδια μέρα και μάλιστα την ώρα ακριβώς που θα εξελίσσεται το μεγάλο απεργιακό πανεργατικό συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη, η διοίκηση Μπουτάρη συγκαλεί σύσκεψη για το «θέμα Φίλη»,  αναλαμβάνει, δηλαδή, ρόλο στο σήριαλ του αποπροσανατολισμού που έχει ως πρωταγωνιστές το ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ, τα κόμματα δηλ. που ψήφισαν μαζί το 3ο μνημόνιο και υπηρετούν την πολιτική υπέρ του κεφαλαίου».