Skip to main content

Για business στον κλάδο των ΑΠΕ ενδιαφέρονται γερμανικές εταιρείες

Οι εκπρόσωποι έξι μεγάλων γερμανικών εταιρειών του κλάδου των ΑΠΕ έρχονται για τετραήμερη επίσκεψη και συνέδριο στη Θεσσαλονίκη.

Μεγάλο ενδιαφέρον για έργα στον τομέα της ενέργειας, στην Ελλάδα, έχουν γερμανικές επιχειρήσεις του κλάδου, με μια ομάδα εκπροσώπων έξι εταιρειών, να έρχεται για ένα τετραήμερο στη Θεσσαλονίκη, με σκοπό την προώθηση συνεργασιών, την ανάληψη έργων και πιθανώς τη συγχρηματοδότηση projects που μπορούν να ενταχθούν σε Κοινοτικά προγράμματα.

Οι έξι γερμανικές επιχειρήσεις, θα βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη από τις 10 μέχρι και τις 14 Οκτωβρίου, για ένα πυκνό τετραήμερο πρόγραμμα που περιλαμβάνει τη συμμετοχή εκπροσώπων τους σε συνέδριο με θέμα «Εξοικονόμηση Ενέργειας και ΑΠΕ στον ελληνικό Τουρισμό» που θα γίνει στις 11/10 , ενώ θα ακολουθήσουν επισκέψεις για Β2Β συναντήσεις, σε ελληνικές επιχειρήσεις και Δήμους.

Επιδίωξη του Ελληνογερμανικού Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου είναι, να προσφέρει σφαιρική ενημέρωση για λύσεις ενεργειακής εξοικοινόμησης, με την αξιοποίηση διαφόρων μορφών ΑΠΕ, όπως εξήγησε στη Voria.gr o διευθυντής του παραρτήματος Βορείου Ελλάδος του Επιμελητηρίου κ. Matthias Hoffmann.

"Θεωρούμε ότι η τεχνογνωσία που διαθέτουν γερμανικές επιχειρήσεις στον ευρύ κλάδο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας - είτε στο τμήμα των μελετών έργων, είτε στην υλοποίηση έργων με συστήματα προηγμένων τεχνολογιών- μπορούν να προσφέρουν λύσεις - πακέτα, για ξενοδοχειακά συγκροτήματα αλλά και για μικρότερες τουριστικές μονάδες", εξήγησε ο κ. Hoffmann.

Στην ομάδα των επιχειρηματιών και των στελεχών που θα έρθουν στη Θεσσαλονίκη, θα έχουν συμμετοχή μεταξύ άλλων:

H Terratec Geo Energy, εταιρεία που ασχολείται με την έρευνα κυρίως των γεωθερμικών πεδίων, με έργα από την Νότιο Αφρική ως την Γροιλανδία και παρουσία σε Βουλγαρία, Μάλι και Ναμίμπια.

Η Steinel GmbH, εταιρεία που εξειδικεύεται στους ανιχνευτές κίνησης, φωτοκύτταρα και προβολείς αλλά και για τα φωτιστικά led. Η Steinel έχει εργοστάσια σε Γερμανία, Ελβετία, Ρουμανία και Μολδαβία.

Η Spenso GmbH, εταιρεία που παρέχει λύσεις για τη θέρμανση μεγάλων ποσοτήτων νερού, ανάγκη που έχουν ξενοδοχεία, αθλητικά κέντρα και κέντρα αποκατάστασης για τη θέρμανση του νερού των πισινών.

Στο συνέδριο θα συμμετάσχει και η γερμανική τράπεζα που έχει ήδη αρχίσει να δραστηριοποιείται στην Ελλάδα, η ProCredit Bank, η οποία προφανώς θα προσεγγίσει το κρίσιμο θέμα της χρηματοδότησης έργων, είτε από ΟΤΑ είτε από επιχειρήσεις.