Skip to main content

Για δεύτερη συνεχή χρονιά οι εορτασμοί για την απελευθέρωση (video)

Επιμνημόσυνη δέηση στον ναό του Αγ. Δημητρίου, κατάθεση στεφάνων αλλά και εκδήλωση-απότιση φόρου τιμής οι σημερινές εκδηλώσεις.

Επίσημη δοξολογία και επιμνημόσυνη δέηση στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου τελέστηκε στο πλαίσιο του εορτασμού της απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης από τα ναζιστικά στρατεύματα Κατοχής.

Στην εκκλησία το «παρών» έδωσαν: ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Σωκάτης Φάμελλος, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, ο βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης, Σταύρος Καλαφάτης, η αντιπεριφερειάρχης της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, ο δημοτικός σύμβουλος Κωνσταντίνος Ζέρβας, η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Καλυψώ Γούλα.



Αυτή την ώρα πραγματοποιείται η κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο του Γ΄ Σώματος Στρατού. Μετά την δοξολογία και την κατάθεση στεφάνου στο Γ’ Σώμα Στρατού που οργανώνει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ο Δήμος Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιήσει εκδήλωση – απότιση φόρου τιμής, στις 12.15, στην αναθηματική πλάκα πλησίον του Βασιλικού θεάτρου, με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου.

Η πόλη γιορτάζει για δεύτερη συνεχή χρονιά την επέτειο της 30ης Οκτωβρίου 1944, η οποία καθιερώθηκε ως δημόσια εορτή τοπικής σημασίας, με σχετικό Προεδρικό Διάταγμα, στις 14 Απριλίου 2016.