Skip to main content

Για διαστρέβλωση δηλώσεών του κάνει λόγο ο Παναγόπουλος

«Γενικές απεργίες έγιναν και θα γίνονται, όσο εξακολουθούν πολιτικές λιτότητας», τόνισε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, σπεύδοντας να ξεδιαλύνει τη διαστρέβλωση δήλωσής του που αφορούσε την 7η Οκτωβρίου, που απε
«Γενικές απεργίες έγιναν και θα γίνονται, όσο εξακολουθούν πολιτικές λιτότητας», τόνισε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος, σπεύδοντας να ξεδιαλύνει τη διαστρέβλωση δήλωσής του, που έγινε με αφορμή ερώτηση δημοσιογράφου και αφορούσε την 7η Οκτωβρίου, που απεργεί η ΑΔΕΔΥ.

Ειδικότερα, ο κ. Γ. Παναγόπουλος επεσήμανε ότι η φράση του «δεν έχει αποφασιστεί κάποια απεργία (γενική), στο επόμενο χρονικό διάστημα» (η ερώτηση αφορούσε την 7η Οκτώβρη, που απεργεί η ΑΔΕΔΥ) διαστρεβλώθηκε είτε ότι δεν σχεδιάζονται καθόλου γενικές απεργίες είτε, από ένα δημοσιογράφο, ο οποίος χρησιμοποιεί, μάλιστα, υβριστικούς και συκοφαντικούς ισχυρισμούς ότι «δεν χρειάζονται απεργίες».

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της ΓΣΕΕ, «με έκπληξη και οργή, είδα δημοσιεύματα, που αναπαράγοντας συμπυκνωμένη συνέντευξή μου, που δημοσίευσε το πρακτορείο Reuters, την ερμηνεύουν, κατά το δοκούν, με αποκορύφωμα την πλήρη διαστρέβλωση της θέσης μου για το μνημόνιο και τη χρήση του όπλου της Γενικής Απεργίας».

«Σκληρές πολιτικές αυτές που προβλέπονται στο μνημόνιο εφαρμόστηκαν και ορατές πολιτικές εναλλακτικές λύσεις δεν υπάρχουν. H διαφωνία μου με το μνημόνιο δεν σημαίνει ότι υποχρεούμαι να συμφωνήσω ότι υπάρχει ορατή εναλλακτική κυβερνητική λύση», συνεχίζει.

«Επειδή ο δημόσιος διάλογος κινείται στο δίπολο “μνημόνιο ή όχι μνημόνιο”, καλό είναι να μην θεωρούν κάποιοι ότι μπορεί ν’ αντικατασταθεί με το εφεύρημα “Μνημόνιο ή Γενική Απεργία”. Το μνημόνιο συνιστά πολιτικό σχέδιο, με το οποίο διαφωνώ, η Γενική Απεργία συνιστά κοινωνική δράση καταγγελίας, διαμαρτυρίας, διεκδίκησης, την οποία θα εξακολουθούμε να χρησιμοποιούμε, όταν τα συλλογικά όργανα κρίνουν και αποφασίζουν», υπογραμμίζει ο κ. Γ. Παναγόπουλος.

«Υπενθυμίζω ότι οι ηγεσίες των συνδικάτων δεν εκλέγονται, για να κυβερνούν τη χώρα, αλλά για να προασπίζουν τα δικαιώματα της μισθωτής εργασίας. Στα συνδικάτα προτείναμε εναλλακτικές λύσεις για την οικονομία και την κοινωνία, πέραν της λογικής των μονόδρομων. Όμως, επαναλαμβάνω δεν κυβερνάμε τη χώρα», κατέληξε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ.