Skip to main content

Για «επένδυση στο φόβο» κατηγορεί την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ

Οξύτατη κριτική στις προτάσεις του υπουργείου Εργασίας για το ασφαλιστικό άσκησε ο ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας την κυβέρνηση πως «επενδύει στο φόβο» και χαρακτηρίζοντας τις προτάσεις «αντικοινωνικές» και «αν
Οξύτατη κριτική στην πολιτική που ασκεί ο υπουργός Εργασίας, με αφορμή και τις σημερινές εισηγήσεις του για το ασφαλιστικό, άσκησε το μέλος της Επιτροπής Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Στρατούλης, κατηγορώντας τον πως «επενδύει στο φόβο» και χαρακτηρίζοντας τις προτάσεις «αντικοινωνικές» και «αναποτελεσματικές».

«Ο υπουργός Εργασίας τρομοκρατεί καθημερινά με την απειλή της κατάρρευσης των ασφαλιστικών ταμείων τους εργαζόμενους και συνταξιούχους, τους μόνους που καταβάλλουν με συνέπεια τις υποχρεώσεις τους στα ασφαλιστικά ταμεία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Επενδύει στο φόβο για να τους πείσει ότι τα κυβερνητικά μέτρα που κατεδαφίζουν την κοινωνική ασφάλιση είναι αναγκαία και αναπόφευκτα», πρόσθεσε.

Ο κ. Σρατούλης τόνισε πως «οι κυβερνητικές προτάσεις για το ασφαλιστικό είναι αντικοινωνικές, νεοφιλελεύθερες, αναποτελεσματικές και πολύ χειρότερες από αυτές του κυρίου Γιαννίτση, που είχαν αποσυρθεί μετά από τον μαζικό και μαχητικό ξεσηκωμό των εργαζομένων».

«Οδηγούν σε δραματική μείωση των συντάξεων, σε αύξηση των ορίων ηλικίας και των ασφαλιστικών εισφορών και σε μετατροπή της δημόσιας, καθολικής κοινωνικής ασφάλισης σε ατομική-ιδιωτική ασφάλιση», συμπλήρωσε.