Skip to main content

Δημοσιεύματα εμπλέκουν τον πρώην υποψήφιο επενδυτή της ΕΒΖ σε υπόθεση δολοφονίας

Ο πρώην υποψήφιος επενδυτής της Ελληνικής Βιομηχανία Ζάχαρης Λούκας Φέκερ εμπλέκεται, σύμφωνα με δημοσιεύματα, σε υπόθεση δολοφονίας στην Ολλανδία.

Ένας πρώην αναπληρωτής σερίφης από το Μισισιπή και ο φίλος του από το Νιου Τζέρσεϋ, αντιμετωπίζουν την έκδοση τους στις Κάτω Χώρες για ισχυρισμούς ότι προσλήφθηκαν για να σκοτώσουν έναν αγρότη για τα χρέη του, μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Ο αγρότης Τόμας Σβάρτζ, σύμφωνα με το capital.gr, Γερμανός υπήκοος, βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του στο Μπέργκεν τον Νοέμβριο του 2019 και η ολλανδική αστυνομία επιδιώκει την έκδοση των δύο Αμερικανών πολιτών, αναφέρει το Daily Beast.

Τα έγγραφα του δικαστηρίου, όπως μεταδίδουν τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, αναφέρουν και το όνομα του Λούκας Φέκερ, ιδρυτή & CEO της Innovation Brain, που είναι γνωστός στην Ελλάδα λόγω της εμπλοκής του με την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης -την 1η Αυγούστου του 2018 είχε υπογράψει Letter of Intent για την απόκτησή της.

Σύμφωνα με αυτά (τα δημοσιεύματα) τα έγγραφα του δικαστηρίου φέρεται να αναφέρουν: «Οι ολλανδικές αρχές πιστεύουν ότι πιθανότατα ο Σβάρτζ και ο Φέκερ είχαν επιχειρηματική σχέση και ότι το θύμα ενδεχομένως χρωστούσε χρήματα στον Φέκερ». Σε άλλο σημείο των δημοσιευμάτων αναφέρεται πως οι εισαγγελείς πιστεύουν ότι η φρικτή δολοφονία του Σβάρτζ στις 26 Νοεμβρίου 2019, ήταν πιθανότατα η συνέπεια ενός απλήρωτου χρέους σε έναν επενδυτή.

Ο Φέκερ βρίσκεται υπό κράτηση και αναμένει να δικαστεί στις Κάτω Χώρες, αναφέρουν άλλα δημοσιεύματα.

Πηγή: capital.gr