Skip to main content

Για οικονομικές προκλήσεις λόγω Brexit μιλά ο Τζακ Λιου

Θα υπάρξει μία μεταβατική περίοδος, κατά την οποία, όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές θα εργάζονται για την υλοποίηση της απόφασης του βρετανικού λαού.

Για οικονομικές προκλήσεις λόγω Brexit έκανε λόγο ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζακ Λιου, εκτιμώντας παράλληλα ότι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος δεν θα πυροδοτήσει μία παγκόσμιας έκτακτης χρηματοπιστωτική κρίση.

«Δεν υπάρχει η αίσθηση πως βρίσκεται σε εξέλιξη μία κρίση» εξήγησε σε συνέντευξή του στο αμερικανικό πρακτορείο CNBC. Τόνισε, ότι προς το παρόν, οι αγορές αντιδρούν «ομαλά».

Σύμφωνα με τον ίδιο, το επόμενο διάστημα θα υπάρξει μία μεταβατική περίοδος, κατά την οποία, όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές θα εργάζονται για την υλοποίηση της απόφασης του βρετανικού λαού.

«Η Βρετανία, η Ευρώπη αλλά και οι παγκόσμια κοινότητα διαθέτουν τα κατάλληλα εργασία, προκειμένου να στηρίξουν τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα και να προωθήσουν την οικονομική ανάπτυξη» τόνισε, στη συνέχεια.

Σχετικά με την αμερικανική οικονομία, επισήμανε ότι το Brexit δεν αναμένεται να επηρεάσει, σε μεγάλο βαθμό, την πορεία των ΗΠΑ, παρά τις «προκλήσεις». Όσον αφορά τις διακυμάνσεις στις αγορές συναλλάγματος κατέστησε σαφές ότι το «ισχυρό δολάριο είναι προς το συμφέρον της αμερικανικής οικονομίας».