Skip to main content

Καλαμαριά: Δέσμευση Μητσοτάκη για λύση στο θέμα της διάνοιξης της οδού Πόντου

Ο δήμαρχος Καλαμαριάς έδωσε διευκρινίσεις στον πρωθυπουργό γιατί υπάρχουν αντιρρήσεις στο θέμα του πρότζεκτ της Μαρίνας Αρετσούς.

Λύση στο θέμα της διάνοιξης της οδού Πόντου δεσμεύτηκε να δώσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνάντηση που είχε με τον δήμαρχο Καλαμαριάς, Γιάννη Δαρδαμανέλη, στο δημαρχείο.

Στη συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν επίσης ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), Σταύρος Καλαφάτης, ο γενικός γραμματέας Υποδομών, Γιώργος Καραγιάννης,  ο διευθύνων σύμβουλος του Υπερταμείου, Γρηγόρης Δημητριάδης, και η γενικη γραμματέας του δήμου, Ελένη Φύκα, εξετάστηκε και το ζήτημα της αξιοποίηση της μαρίνας στην Αρετσού.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο δήμαρχος ανέφερε ότι φαίνεται να ξεμπλοκαρει το ζήτημα της διάνοιξης της οδού Πόντου. "Είναι ένα σημαντικό ζήτημα εδώ και 30 - 40 χρόνια. Έχει τελεστεί μία απαλλοτρίωση χωρίς να έχουν καταβληθεί οι αποζημιώσεις. Φαίνεται ότι με χρηματοδότηση κεντρική από το ΠΔΕ και μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης θα καταφέρουμε να αποζημιώσουμε τους ιδιοκτήτες της οδού Πόντου, ένα κόστος της τάξης των 15 εκ. ευρώ και με μία μικρή ενδεχομένως συμμετοχή του δήμου να καταφέρουμε να ανοίξει αυτός ο δρόμος και να ανασάνει η πόλη μας", ανέφερε.

Σε ό,τι αφορά τη μαρίνα, ο δήμαρχος επισήμανε ότι "δόθηκαν οι απαραίτητες διευκρινίσεις από πλευράς δήμου για τους λόγους για τους οποίους δεν επιθυμούσαμε να συνεχιστεί έτσι όπως έχει σχεδιαστεί το πρότζεκτ από το ΤΑΙΠΕΔ κι έχουμε ανανεώσει το ραντεβού μας με το Υπερταμείο για την επόμενη εβδομάδα για να επαναπροσδιορίσουμε και να επανασχεδιάσουμε το πρότζεκτ, όσον αφορά στις χρήσεις και όλα αυτά που ζητάει ο δήμος Καλαμαριάς".

Κατά τη συνάντηση τέθηκαν και άλλα ζητήματα, όπως το Παλατάκι, το στρατόπεδο Κόδρα και το Νοσοκομείο Άγιος Παύλος, τα οποία όμως θα συζητηθούν πιο διεξοδικά σε επόμενο στάδιο.

Ο δήμαρχος χάρισε στον πρωθυπουργό μια αεροφωτογραφία του Α' Παγκοσμίου Πολέμου 1916 από τον διοικητή Ρόμπερτσον της αεροφωτογραφικής ομάδας της Θεσσαλονίκης των συμμαχικών δυνάμεων, η οποία δείχνει την Καλαμαριά, πριν από την άφιξη των προσφύγων.