Skip to main content

Κοινό μέτωπο Ζέρβα - Καράογλου για λύση στα προβλήματα της πόλης

Στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης βρέθηκε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας Θράκης) Θόδωρος Καράογλου όπου συναντήθηκε με τον Κωνσταντίνο Ζέρβα.

Κοινό μέτωπο ευθύνης για την αντιμετώπιση των προβλημάτων συγκροτούν ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας Θράκης) Θόδωρος Καράογλου και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Αυτό ανακοινώθηκε μετά από συνάντηση που είχαν οι δύο άντρες στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης.

«Με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης γνωριζόμαστε πολλά χρόνια, τον εκτιμώ και θεωρώ ότι μπορεί να προσφέρει στην πόλη. Από την πλευρά του υπουργείου γνωρίζουμε τα προβλήματα της πόλης. Ξέρουμε ότι υπάρχει πρόθεση να αντιμετωπίσει όλα τα προβλήματα που τα τελευταία χρόνια δυστυχώς παρουσίασαν μια στασιμότητα και δεν αντιμετωπίστηκαν» τόνισε σε δηλώσεις του ο κ. Καράογλου.

Ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει στενή συνεργασία και επικοινωνία υπουργείου-δήμου. «Θα συγκροτήσουμε ένα κοινό μέτωπο ευθύνης για να λύσουμε προβλήματα που εκκρεμούν εδώ και χρόνια, για να βρει η Θεσσαλονίκη τον σημαντικό ρόλο που της αρμόζει» σημείωσε ο υφυπουργός.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας τόνισε ότι υπάρχουν κοινές αγωνίες για την πόλη. «Όλα αυτά μπαίνουν σιγά σιγά σε μια φάση υλοποίησης. Ήταν μια συνάντηση ουσίας για θέματα που είναι σε εξέλιξη, Καθημερινότητας αλλα και υποδομών» σημείωσε ο κ. Ζέρβας. Μίλησε, επίσης, για ένα μεγάλο στοίχημα για όλους και για μια κρίσιμη και δημιουργική τετραετία κατά την οποία θα ολοκληρωθούν αναπλάσεις και έργα. «Αυτά τα τέσσερα χρόνια θα είναι δημιουργίας και υλοποίηση ώστε όλα όσα συζητιούνται εδώ και χρόνια να αρχίσουν να υλοποιούνται, όπως το μετρό, τις αναπλάσεις, τη ΔΕΘ, του γηπέδου της Τούμπας», ανέφερε ο δήμαρχος.

Μεταξύ των προβλημάτων που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν, όπως ανέφερε ο κ. Καράογλου, είναι τα μεγάλα έργα της πόλης. «Ο δήμος έχει ενεργό συμμετοχή σε όλα αυτά και ενδιαφέρεται για να αντιμετωπιστούν τα οποία προβλήματα» τόνισε ο κ. Καράογλου. Έκανε αναφορά στο γήπεδο του ΠΑΟΚ, τονίζοντας ότι δεν είναι μόνο το γήπεδο ενός μεγάλου αθλητικού συλλόγου, αλλά και η ανάπλαση όλης της περιοχής.

Στο τέλος της συνάντησης ο κ. Ζέρβας δώρισε στον υφυπουργό μια μπλε γραβάτα με το λογότυπο του δήμου και ένα Press Papier γραφείου με το βυζαντινό λογότυπο. Από την πλευρά του ο κ. Καράογλου χάρισε στον δήμαρχο ένα βιβλίο για το Άγιο Όρος και την ιστορία του.