Skip to main content

Για μισόλογα κατηγορεί τον Γιώργο ο Σημίτης

Αιχμηρή ήταν η απάντηση Κ. Σημίτη στα όσα είπε ο πρωθυπουργός κατά τη χθεσινή συζήτηση με τους δημοσιογράφους σχετικά με το χρονικό εύρος της εξεταστικής επιτροπής για την οικονομία.Καμία διάσταση με
Αιχμηρή ήταν η απάντηση Κ. Σημίτη στα όσα είπε ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου κατά τη χθεσινή συζήτηση με τους δημοσιογράφους σχετικά με το χρονικό εύρος της εξεταστικής επιτροπής για την οικονομία.

«Εξεταστική Επιτροπή για την Οικονομία θα πρέπει να γίνει για την περίοδο από το 1996 και μετά. Δεν μπορεί η ίδια κυβέρνηση και τα ίδια πρόσωπα να ήταν έντιμα πριν από το 2001 και ύποπτα μετά. Υπονοούμενα, μισόλογα και πολιτικές εντυπώσεις δεν είναι αποδεκτά», δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός.

«Καμία διάσταση απόψεων δεν υπάρχει με τον Κώστα Σημίτη» σχολίασαν κυβερνητικοί κύκλοι, που ρωτήθηκαν για τη δήλωση του πρώην πρωθυπουργού. Θεωρούν ότι ορθώς μιλάει ο κ. Σημίτης και υπενθύμιζαν ότι ο κ. Παπανδρέου, στη χθεσινή του συνομιλία με τους δημοσιογράφους, απλά απάντησε με τη φράση «όλα στο φως, αν υπάρχουν στοιχεία», όταν ρωτήθηκε αν η έρευνα θα φθάσει μέχρι το 2001 και θα περιλάβει και την Γκόλντμαν Σακς. Η φράση αυτή, σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους, δεν περιέχει καμία αιχμή κατά του πρώην πρωθυπουργού, θεωρώντας ότι «δεν υπάρχει κανένα θέμα».

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ναεπεκταθεί η εξεταστική για την οικονομία και για το διάστημα τηςπεριόδου που ξεκίνησε από την ένταξη της χώρας στην ΟΝΕ και φθάνειμέχρι το 2004, περίοδο δηλαδή της πρωθυπουργίας Σημίτη.