Skip to main content

Για μπλόκα στο τέλος Ιανουαρίου ετοιμάζονται οι αγρότες

Εννέα Ομοσπονδίες και περίπου 70 αγροτικοί σύλλογοι θα λάβουν αποφάσεις την Παρασκευή σε συνέλευση στο Επιμελητήριο Σερρών.

Ζεσταίνουν τις μηχανές των τρακτέρ τους οι αγρότες που προσανατολίζονται να στήσουν μπλόκα στο τέλος Ιανουαρίου. Οι σχετικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν στη συνέλευση που θα πραγματοποιήσουν την ερχόμενη Παρασκευή, στις 12 το μεσημέρι, στο Επιμελητήριο Σερρών.

Όπως τόνισε στη Voria.gr ο αγροτοσυνδικαλιστής των Σερρών Στέργιος Λίτος στη συνέλευση θα συμμετέχουν εννέα Ομοσπονδίες και περίπου 70 αγροτικοί σύλλογοι. Στόχος είναι η κινητοποίηση να είναι μαζική με μπλόκα σε όλη τη χώρα και μεταξύ άλλων σε Ρίο-Αντίρριο, Νίκαια, Προμαχώνα, Πράσινα Φανάρια στη Θεσσαλονίκη, Αμύνταιο και Κρήτη.

Στη συνέλευση θα τεθούν τα καυτά ζητήματα που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο και μεταξύ άλλων το κόστος καλλιέργειας, οι έλεγχοι, η κατάργηση των δικαιωμάτων, οι καθυστερήσεις στις αιτήσεις του ΕΛΓΑ και η μη πληρωμή επιστροφών Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) πετρελαίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΑΑΔΕ έδωσε τέλος στα σενάρια για τη συμπληρωματική πληρωμή επιστροφών Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) πετρελαίου. Συγκεκριμένα, σε απάντησή της η ΑΑΔΕ σε σχετική ερώτηση του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Βασίλη Κεγκέρογλου ξεκαθάρισε ότι οι πληρωμές για επιστροφές ΕΦΚ για το σύνολο των δικαιούχων που περιλαμβανόταν στα αρχεία, τα οποία παρέλαβε από τον ΟΠΕΚΕΠΕ έχουν ολοκληρωθεί για τα έτη 2015 – 2016.