Παρασκευή 19 Αυγούστου 2022
x

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΟΑΣΘ: ΝΟΜΙΜΗ Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 1ΗΣ ΙΟΥΝΙΟΥ - ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΝ ΜΕ ΝΕΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Καλούν κυβέρνηση και διοίκηση ΟΑΣΘ να αντιληφθούν τις ευθύνες τους έναντι της πόλης - Προειδοποιούν για νέες κινητοποιήσεις.

Εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ έως ότου επιλυθούν τα προβλήματά τους, όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους. Το Συνδικάτο μιλά για δικαίωση, καθώς η απεργία της 1ης Ιουνίου (δηλαδή η προτελευταία) κρίθηκε νόμιμη από το Εφετείο.

Το σωματείο εργαζομένων καλεί Κυβέρνηση και Διοίκηση ΟΑΣΘ, αντί να επιδίδονται σε νομικά σκαρφίσματα ακύρωσης της δυνατότητας αντίδρασης των εργαζομένων, να αντιληφθούν τις ευθύνες τους έναντι της πόλης. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του σωματείου εργαζομένων, «η Ελληνική Δικαιοσύνη απεφάνθη ότι νομίμως και δικαίως οι εργαζόμενοι στην αστική συγκοινωνία της πόλης μας πραγματοποιούν απεργιακές κινητοποιήσεις προκειμένου να διεκδικήσουν τα αιτήματά τους». 

Αναλυτικά η ανακοίνωση των εργαζομένων του ΟΑΣΘ:

Για άλλη μια φορά πέφτουν στο κενό οι προσπάθειες της Διοίκησης του ΟΑΣΘ να ποινικοποιήσει τον Αγώνα των εργαζομένων για την διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων μας.

Για άλλη μια φορά, η Ελληνική Δικαιοσύνη απεφάνθη ότι νομίμως και δικαίως οι εργαζόμενοι στην αστική συγκοινωνία της πόλης μας πραγματοποιούν απεργιακές κινητοποιήσεις προκειμένου να διεκδικήσουν τα αιτήματά τους.

Για άλλη μια φορά, καλούμε δημοσίως Κυβέρνηση και Διοίκηση ΟΑΣΘ, αντί να επιδίδονται σε νομικά σκαρφίσματα ακύρωσης της δυνατότητας αντίδρασης των εργαζομένων, να αντιληφθούν επιτέλους τις ευθύνες τους έναντι της πόλης μας, του επιβατικού κοινού και των εργαζομένων στην συγκοινωνία και να αποδεχθούν έναν ειλικρινή και γόνιμο διάλογο με τους εργαζόμενους με στόχο την επίλυση των προβλημάτων.

Η τακτική των ανεκπλήρωτων υποσχέσεων και αναίτιας κωλυσιεργίας που έως σήμερα ακολουθούν, δεν αποτελούν δείγματα υπευθυνότητας και σοβαρότητας των θεσμών και θέσεων που εκπροσωπούν .

Από την πλευρά μας, δηλώνουμε ότι θα εντείνουμε τις Αγωνιστικές μας κινητοποιήσεις διεκδικώντας την επίλυση των προβλημάτων που ταλανίζουν τους εργαζόμενους αλλά και ενάντια στην συνεχιζόμενη απαξίωση του μοναδικού μέσου μαζικής μεταφοράς, την οποία βιώνουν καθημερινά οι μετακινούμενοι πολίτες της πόλης μας.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ