Skip to main content

Ταχιάος για την κάνναβη: Για όλα υπάρχει ένα όριο, κύριε Μπουτάρη!

Για τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, να μια καλή ευκαιρία για σύγχρονες business: Χασίσι όχι μόνο για νήματα και άλλα προϊόντα, αλλά και για να περνάμε καλά.

*του Νίκου Ταχιάου

Ο κύριος Μπουτάρης, στην επίσκεψή του στην Cannabis Expo με την ιδιότητα του δημάρχου, θεώρησε χρήσιμο να δηλώσει και τα εξής: «…...το υπουργείο Γεωργίας, δεν έχει προωθήσει την καλλιέργεια της βιομηχανικής και φαρμακευτικής κάνναβης, ακόμα και για την ψυχαγωγία, γιατί είναι πραγματικά ένας πολύ καλός τρόπος καλλιεργειών και πολύ καλό εισόδημα και για το κράτος και για τον παραγωγό και για όλα.... Δεν έχει αποποινικοποιηθεί ακόμα η χρήση της καννάβεως για ψυχαγωγία... Για αυτούς που ανησυχούν, το αλκοόλ το ίδιο πράγμα δεν είναι; Αν πιείς λίγο περνάς καλά, αν πιείς πολύ μεθάς. Το ίδιο είναι και με το χασίσι... Νομίζω ότι πια ήρθε η ώρα να εκσυγχρονιστούμε και εμείς».

Διαβάστε εδώ: Στη Cannabis Expo ο Μπουτάρης: «Ναι» στην αποποινικοποίηση (vids)

Δηλαδή για τον δήμαρχο της Θεσσαλονίκης, να μια καλή ευκαιρία για σύγχρονες business: Χασίσι όχι μόνο για νήματα και άλλα προϊόντα, αλλά και για να περνάμε καλά, μια δραστηριότητα την οποία μάλιστα θα έπρεπε το αρμόδιο υπουργείο να ενισχύσει.

Κι επίσης, πάλι σύμφωνα με τον κύριο Μπουτάρη, ένας μπάφος είναι όπως ένα ποτήρι ουίσκι, η παρενέργειά του είναι ένα μεθύσι. Και το λέει αυτό ένας άνθρωπος που πολέμησε γενναία το προσωπικό πρόβλημά του, θαρρείς και δεν έχει ακούσει ότι ο δρόμος από ένα μεθύσι προς τον αλκοολισμό δεν είναι καθόλου πιθανός και σίγουρα ασύγκριτα μακρύτερος από το να εξελιχθεί η περιστασιακή χρήση χασίς σε εθισμό και όχι μόνο στην ίδια ουσία.

Δεν θα ήταν άξιες σχολιασμού αυτές οι κουβέντες, όπως και πολλά άλλα επιπόλαια λόγια του κυρίου Μπουτάρη, εάν δεν ακουγόταν εύηχες, ως «προοδευτικές» στα αυτιά των νεαρών συμπολιτών μας της μετεφηβικής ηλικίας, που θέλουν να «περνάνε καλά» τα βράδια τους στον περίβολο της Αγίας Σοφίας, το Ναυαρίνο, την Ισαύρων και τα άλλα στέκια της πόλης, ανάμεσά τους και πολλών που καλούνται του χρόνου να ψηφίσουν για πρώτη φορά.

Δεν βλέπω με ποιον τρόπο μπορεί ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης να επανορθώσει. Και ίσως είναι πλέον αργά να πολεμήσει τον εθισμό του στην άσκοπη δημοσιότητα. Αλλά για όλα υπάρχει ένα όριο, κύριε Μπουτάρη!

* Ο Νίκος Ταχιάος είναι αναπληρωτής Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της Νέας Δημοκρατία, π. Αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης