Skip to main content

Για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά η «επιχείρηση Replay» από τον ΦΟΔΣΑ

Ο Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων εδώ και 5 χρόνια διοργανώνει δράσεις που ενισχύει την επανάχρηση με δήμους από όλη την Κεντρική Μακεδονία.

Δράση με στόχο την προβολή της έννοιας της επαναχρησιμοποίησης αλλά και της αλληλεγγύης με την ευκαιρία των εορτών διοργανώνει ο ΦΟΔΣΑ σε συνεργασία με τον δήμο Χαλκηδόνος.

Ο ΦΟΔΣΑ, όπως σημειώνεται, εδώ και 5 χρόνια διοργανώνει τη δράση που ενισχύει την επανάχρηση με δήμους από όλη την Κεντρική Μακεδονία και η εφετινή δράση έχει τίτλο: «Επιχείρηση Replay».

Μέσα από αυτή την προσπάθεια επιθυμεί να μυήσει τα παιδιά στην αλλαγή συμπεριφοράς «από τη θεωρία στην πράξη» και τον τρόπο με τον οποίο μέσα από τις καθημερινές δραστηριότητες μπορούν να συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος. Βασική ιδέα της δράσης είναι η συλλογή παιχνιδιών και βιβλίων τα οποία θα προσφερθούν από τα παιδιά σε ιδρύματα που φιλοξενούν συνομηλίκους τους ή σε άπορες οικογένειες (Δίκτυα Αλληλεγγύης) και κέντρα προσφύγων.

Ο φορέας αναφέρει πως σε αυτή την προσπάθεια, θέλει αρωγούς και συμπαραστάτες όλους τους πολίτες προκειμένου «να ευαισθητοποιήσουμε τα παιδιά μας στο θέμα της ορθολογικής διαχείρισης των απορριμμάτων, της ανακύκλωσης, της επαναχρησιμοποίησης των υλικών, αλλά και να συμβάλλουμε ουσιαστικά στην περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση τους».

«Χαρίζοντας ένα βιβλίο η ένα παιχνίδι κάνουμε μια πράξη αγάπης και φιλίας προς εκείνα τα παιδιά που το θέλουν αλλά δεν μπορούν να το αποκτήσουν. Αυτή είναι και η κεντρική φιλοσοφία της δράσης συνδυάζοντας το περιβαλλοντικό αλλά και κοινωνικό πρόσημο», αναφέρει ο φορέας.

Σας περιμένουμε στα τρία σημεία συλλογής παιχνιδιών :

Α. 15 Δεκεμβρίου ώρες 16.00 – 19.00 Δημαρχείο Κουφαλίων

Β. 16 Δεκεμβρίου ώρες 16.00 – 19.00 ΚΑΠΗ Χαλκηδόνας

Γ. 17 Δεκεμβρίου ώρες 16.00 – 19.00 Δημαρχείο Αγίου Αθανασίου