Skip to main content

Για προπαγάνδα κατηγορούν οι Ταλιμπάν το περιοδικό Time

Η φωτογραφία μιας νεαρής, ακρωτηριασμένης Αφγανής που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στην πρώτη σελίδα του αμερικανικού περιοδικού Time θεωρείται ως «απελπισμένη πράξη προπαγάνδας» από τους Ταλιμπάν που αρνούν
Η φωτογραφία μιας νεαρής, ακρωτηριασμένης Αφγανής που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στην πρώτη σελίδα του αμερικανικού περιοδικού Time θεωρείται ως «απελπισμένη πράξη προπαγάνδας» από τους Ταλιμπάν που αρνούνται κάθε ευθύνη στην υπόθεση αυτή.

Σύμφωνα με το κέντρο παρακολούθησης των ισλαμικών ιστοσελίδων SITE, οι Ταλιμπάν αναφέρουν στην ιστοσελίδα τους ότι το περιοδικό ψεύδεται όταν τους κατηγορεί πως έκοψαν τη μύτη και τα αυτιά της 18χρονης Αϊσά όταν εκείνη το έσκασε από το σπίτι του συζύγου της στην περιοχή του Ορουζγκάν, πέρσι.

«Αυτή η απελπισμένη πράξη προπαγάνδας από το περιοδικό Time έδειξε στον πλανήτη τις υπερβολές στις οποίες είναι έτοιμα να καταφύγουν τα μέσα ενημέρωσης για να ικανοποιήσουν τις ΗΠΑ, ακόμη και σε βάρος της δημοσιογραφικής ακεραιότητάς τους», υποστήριξε ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν.

Το κείμενο, που είναι γραμμένο στα αγγλικά, δημοσιεύτηκε το Σάββατο και κατηγορεί τους Αμερικανούς ότι «δημοσιεύουν ψέματα για να αποσπάσουν την προσοχή των ανθρώπων από την ξεκάθαρη και επονείδιστη ήττα τους».

«Αυτή η φωτογραφία που δημοσιεύεται στο περιοδικό Time και η βάρβαρη ιστορία που συνδέεται λανθασμένα με το Ισλαμικό Κράτος δεν είναι μονάχα ψευδής, αλλά επίσης η δημοσίευση αυτών των εικόνων είναι ένα πλήγμα στο δημοσιογραφικό ήθος», προσθέτουν οι Ταλιμπάν. Στην ανακοίνωσή τους διευκρινίζεται ότι έχουν καταδικάσει την επίθεση, θύμας της οποίας ήταν η Αϊσά επειδή «το κόψιμο της μύτης και των αυτιών ενός ανθρώπου, νεκρού ή ζωντανού, είναι παράνομο και απαγορεύεται».

Η νεαρή γυναίκα αναμένεται να υποβληθεί σύντομα σε δωρεάν χειρουργική επέμβαση αποκατάστασης του προσώπου της στην Καλιφόρνια.