Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2020
x

ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗ ΔΕΘ Ο ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης θα είναι παρών 7 – 15 Σεπτεμβρίου, στο Περίπτερο 15 stand 19, παρέχοντας ενημέρωση για επίκαιρα ζητήματα

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, για πρώτη φορά στην ιστορία του, συμμετέχει στην 84η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, επιδιώκοντας, όπως τονίζει, «να αναδείξει τον ρόλο του δικηγόρου στην παραγωγική διαδικασία». «Η παραδοσιακή αντίληψη θέλει τον δικηγόρο αποκλειστικά ως παράγοντα της δίκης. Η σύγχρονη αντίληψη, ωστόσο, θέλει τον δικηγόρο συμπαραστάτη του επιχειρηματία σε κάθε του βήμα, κατ’ εφαρμογή του ρητού "το προλαμβάνειν καλύτερο του θεραπεύειν"», σημειώνει ο Σύλλογος.

Και προσθέτει: «Ένα σημαντικό εργαλείο, η αξία του οποίου συχνά υποβαθμίζεται, ειδικά στην αγορά της χώρας μας, είναι η έγκυρη και έγκαιρη νομική συμβουλή. Η σημασία της υπεύθυνης νομικής συμβουλής αναδείχθηκε πρόσφατα, ειδικά για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην περιοχή της Μακεδονίας, με αφορμή τη «Συμφωνία των Πρεσπών» και την τυχόν επίδρασή της στα δικαιώματα επί εμπορικών σημάτων και άλλων διακριτικών γνωρισμάτων (π.χ. επωνυμιών επιχειρήσεων), που περιλαμβάνουν το όνομα «Μακεδονία» ή παράγωγά του.

» Αντίστοιχα, σε κάθε επιχειρηματική κίνηση ελλοχεύουν κίνδυνοι, οι οποίοι μπορεί να οδηγήσουν σε μη επιθυμητά αποτελέσματα, εάν δεν υπάρχει η κατάλληλη νομική υποστήριξη. Είναι βέβαιο, λοιπόν, ότι ο επιχειρηματίας που «επενδύει» σε μία υπεύθυνη νομική συμβουλή όχι μόνο διασφαλίζει τα συμφέροντά του, αλλά μακροπρόθεσμα απολαμβάνει πολλαπλά οφέλη, εξοικονομώντας κεφάλαια και ενέργεια για την επιχείρησή του.  

» Η Δ.Ε.Θ. είναι ένα σημαντικό σημείο εκκίνησης και ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης θα είναι παρών 7 – 15 Σεπτεμβρίου, στο Περίπτερο 15 stand 19, παρέχοντας ενημέρωση για επίκαιρα ζητήματα όπως: νέος Κανονισμός για την προστασία των προσωπικών δεδομένων, κτηματολόγιο, συμβάσεις, εμπορικά σήματα, διαχείριση ιδιωτικού χρέους, διαμεσολάβηση, διαιτησία, νομική βοήθεια κλπ. Παράλληλα, οι επισκέπτες θα μπορούν να δουν από κοντά σημαντικά εκθέματα από το αρχείο των Δικαστηρίων, όπως τα πρακτικά ιστορικών δικών που έλαβαν χώρα στην πόλη μας».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ