Skip to main content

Για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη το Κύπελλο Ελλάδας Karting

Η διοργάνωση θα διεξαχθεί στην κάρτ Νέου Ρυσσίου «Drive Park», τη μεγαλύτερη αγωνιστική πίστα για καρτ Ευρωπαϊκών προδιαγραφών, στη ΝΑ Ευρώπη

Μία κορυφαία διοργάνωση στον χώρο του Karting, το Κύπελλο Ελλάδας Karting 2017, θα διεξαχθεί στην πίστα κάρτ Νέου Ρυσσίου «Drive Park», τη μεγαλύτερη αγωνιστική πίστα για καρτ Ευρωπαϊκών προδιαγραφών, στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Οι αγώνες θα διεξαχθούν το Σάββατο 28 και την Κυριακή 29 Οκτωβρίου και οργανώνονται από τον Αθλητικό Σύλλογο Πίστας Καρτ Νέου Ρυσσίου (Α.Σ.ΠΙΣ.).

«Ο Σύλλογός μας πήρε την πρωτοβουλία για την εν λόγω διοργάνωση με στόχο την περαιτέρω διάδοση του μηχανοκίνητου αθλητισμού και της μοναδικής εμπειρίας που αυτός μπορεί να προσφέρει», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Ομάδες από όλη την Ελλάδα (πιθανόν και από το εξωτερικό!), επαγγελματικές και ερασιτεχνικές, θα έρθουν στη Θεσσαλονίκη για να διεκδικήσουν τον τίτλο του Κυπελλούχου Ελλάδας karting 2017. Οδηγοί και ομάδες θα προπονούνται επίσημα από τις 23 Οκτωβρίου, τις πρωινές ώρες (από τις 09.00 μέχρι νωρίς το απόγευμα) και οι αγώνες θα διεξαχθούν τις πρωινές ώρες του Σαββατοκύριακου.

Οι θεατές μπορούν να παρακολουθήσουν τις προπονήσεις αλλά και τους αγώνες το Σαββατοκύριακο, από τον άνετο χώρο του café -που λειτουργεί σε καθημερινή βάση- στο «Drive Park», στο Νέο Ρύσσιο.

Οι εργασίες και προετοιμασίες του αγωνιστικού χώρου έχουν ξεκινήσει και συνεχίζονται πυρετωδώς. Η πίστα του “Drive Park” θα φορέσει τα γιορτινά της και θα υποδεχθεί το Κύπελλο Ελλάδας Karting 2017 φρεσκοβαμμένη και με ανανεωμένο τάπητα.

«Ήρθε η ώρα που το Karting θα χτυπήσει ξανά δυνατά στην καρδιά του motorsport της Θεσσαλονίκης, στην πίστα καρτ του Νέου Ρυσσίου “Drive Park”!», επισημαίνεται στην ίδια ενημέρωση.

Το άθλημα του Καρτ πρωτοεμφανίστηκε στην Ελλάδα πριν τη δεκαετία του 1970 και στη Θεσσαλονίκη ήρθε το 1977. Από τότε μόνο πρόοδος και ανάπτυξη υπήρξε στο χώρο του Αγωνιστικού Karting. To άθλημα προσελκύει κατά κύριο λόγο λιλιπούτιους νεαρούς αθλητές 8 – 18 χρόνων αλλά και μεγαλύτερους λάτρεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Οι αθλητές μέσα από την ενασχόληση τους μαθαίνουν να «χτίζουν» υπομονή, να συγκρατούν συναισθήματα, να τηρούν τους κανόνες οδήγησης και ασφάλειας και να σέβονται το συναθλητή – συναγωνιζόμενό τους με τα πρότυπα του ευ αγωνίζεσθαι.