Σάββατο 8 Αυγούστου 2020
x

ΓΙΑ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΙ BACKSTOP ΣΥΖΗΤΗΣΑΝ ΜΕΙ - ΚΟΡΜΠΙΝ

Σύμφωνα με τον Κόρμπιν, η πρωθυπουργός έλαβε υπόψη τις ανησυχίες του για το ιρλανδικό backstop και θα τις μεταφέρει στους συνομιλητές της στην ΕΕ.

Τα προβλήματα γύρω από το backstop, αλλά και το ζήτημα της τελωνειακής ένωσης με την ΕΕ βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε αργά το μεσημέρι ο επικεφαλής του κόμματος των Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν, με την βρετανίδα πρωθυπουργό, Τερέζα Μέι.

Η συνάντηση διήρκεσε λίγο λιγότερο από μία ώρα και, όπως ανέφερε στο BBC, ο Τζ.Κόρμπιν, η πρωθυπουργός έλαβε υπόψη τις ανησυχίες του ίδιου για το ιρλανδικό backstop και ότι θα τις μεταφέρει στους συνομιλητές της στην ΕΕ.

Ο ηγέτης των Εργατικών τόνισε στη διάρκεια της συνάντησης ότι σύμφωνα με τις προτάσεις της βρετανίδας πρωθυπουργού η χώρα θα μπει σε μία συμφωνία χωρίς να έχει το δικαίωμα να αποχωρίσει από αυτή. Πρόσθεσε ότι θα ήθελε «μία ευρεία τελωνειακή ένωση» με την ΕΕ, στην οποία η Βρετανία θα έχει λόγο στο πως θα γίνονται οι εμπορικές συμφωνίες.

Τον Τζ. Κόρμπιν συνόδευαν στη συνάντηση ο επικεφαλής κομματικής πειθαρχίας του κόμματος, Νίκ Μπράουν, και δύο ακόμη στελέχη του κόμματος. Σύμφωνα με πληροφορίες από την πλευρά των Εργατικών, ο Τζ. Κόρμπιν είναι απογοητευμένος από τους βουλευτές του κόμματος που συνέπλευσαν με τους Τόρις και υποστήριξαν την τροπολογία Μπράντι. 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ