Skip to main content

Για τη διασπορά του κορωνοϊού στον Λαγκαδά συζήτησαν Φάμελλος-Ταχματζίδης

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ενημερώθηκε από τον δήμαρχο Λαγκαδά για τη μεγάλη διασπορά του κορωνοϊού που παρατηρήθηκε στην περιοχή το τελευταίο διάστημα.

Τον βουλευτή της Β’ Περιφέρειας Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτη Φάμελλο, υποδέχθηκε στο Δημαρχείο Λαγκαδά ο Δήμαρχος κ. Ιωάννης Ταχματζίδης.

Μετά την καθιερωμένη ανταλλαγή ευχών για το νέο έτος, η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από την πορεία της πανδημίας και την επιδημιολογική κατάσταση στον Δήμο Λαγκαδά. Ο κ. Φάμελλος, ο οποίος νωρίτερα είχε επισκεφθεί τα Κέντρα Υγείας του Ζαγκλιβερίου, του Σοχού και του Λαγκαδά, ενημερώθηκε από τον κ. Ταχματζίδη για τη μεγάλη διασπορά του κορωνοϊού και την εκθετική αύξηση των κρουσμάτων που παρατηρήθηκαν το τελευταίο διάστημα στην περιοχή.

Μεγάλο μέρος της συζήτησης απασχόλησε και η Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων που σχεδιάζεται να εγκατασταθεί στον Δήμο Λαγκαδά, αλλά και ο σταθμός πλευρικών διοδίων που κατασκευάζει η Εγνατία Οδός, που όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, γίνεται χωρίς καμιά προηγούμενη διαβούλευση.

Ο κ. Ταχματζίδης ενημέρωσε, επίσης, τον κ. Φάμελλο για σειρά έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη στον Δήμο Λαγκαδά, αλλά και για τα έργα και τις εργασίες που προγραμματίζονται, όπως αυτά έχουν περιληφθεί στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Λαγκαδά και τα οποία έχουν στόχο την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής, την κάλυψη αναγκών ζωτικής σημασίας για την τοπική κοινωνία -και κατ’ επέκταση για τη βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής των πολιτών-, την αξιοποίηση εγκαταστάσεων εκπαίδευσης και πολιτισμού, αλλά και την προστασία του περιβάλλοντος.