Skip to main content

Για τη νίκη ΑΕΚ και Παναθηναϊκός στο Europa League

Αντιμέτωπος με τη Ντιναμό Βουκουρεστίου στη Ρουμανία ο ΠΑΟ, ενώ η ΑΕΚ υποδέχεται στο ΟΑΚΑ την Μπενφίκα.
Με στόχο τη νίκη που θα «αναθερμάνει» τις ελπίδες τους για πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, μετά τις ήττες στους προηγούμενους αγώνες, θα αγωνιστούν σήμερα το απόγευμα Παναθηναϊκός (22:00) και ΑΕΚ (20:00) για τη δεύτερη αγωνιστική των ομίλων του Europa League.

Οι «πράσινοι» αντιμετωπίζουν εκτός έδρας τη Ντιναμό Βουκουρεστίου, με το παιχνίδι να διεξάγεται κεκλεισμένων των θυρών, ενώ η ψυχολογία τους είναι στα ύψη μετά τη νίκη στο ντέρμπι με την ΑΕΚ. Ο Χενκ Τεν Κάτε αναμένεται να παρατάξει το ίδιο σύστημα με αυτό του κυριακάτικου ντέρμπι, με τους παίκτες να αγωνίζονται σε σύστημα 4-3-2-1.

Το πρόβλημα των τραυματισμών είναι το μόνο που έχει να αντιμετωπίσει ο προπονητής του ΠΑΟ, ενώ οι ποδοσφαιριστές της ομάδας δηλώνουν αποφασισμένοι για τη νίκη. Η εντεκάδα αναμένεται να αποτελείτε από τους: Τζόρβα τερματοφύλακα, στην άμυνα Μπιέρσμιρ, Σαριέγκι, Καντέ και Βύντρα, μέσοι Σιμάο, Κατσουράνης και Ζιλμπέρτο Σίλβα, στην κορυφή ο Σαλπιγγίδης και  πίσω του οι Λέτο Καραγκούνης.

Τραυματίες παραμένουν για το «τριφύλλι» οι Δάρλας, Μαρίνος, Σπυρόπουλος, ο Σισέ είναι τιμωρημένος και ο Σεϊταρίδης είναι ανέτοιμος.
 
Η ΑΕΚ θα έρθει αντιμέτωπη με την πορτογαλική Μπενφίκα στο ΟΑΚΑ, έχοντας να αντιμετωπίσει και τα εσωτερικά προβλήματα που προκλήθηκαν από τα τελευταία ανεπιτυχή αποτελέσματα, ενώ οι αντίπαλοι προέρχονται από ένα εντυπωσιακό σερί θετικών αποτελεσμάτων.

Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς που προσπαθεί να επαναφέρει την ηρεμία στην ομάδα, αναμένεται να παρατάξει σύστημα 4-2-3-1 με διαφορετική εντεκάδα από αυτή του ντέρμπι με τον ΠΑΟ με τους: Σάχα τερματοφύλακα, στην άμυνα τους Γεωργέα, Μαϊστόροβιτς, Άρσε και Χουανφράν, στο κέντρο τους Καφέ, Γιάχιτς, στην κορυφή τον Μπλάνκο και πίσω του τους Μαντούκα, Σκόκο και Λεονάρντο.

Τραυματίες για την «Ένωση» είναι οι Μάκος, Ενσαλίβα και Ζεράλντο, ο Νέμεθ απουσιάζει στο παγκόσμιο νέων, ο Γκερέιρο δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής και ο Αραούχο είναι τιμωρημένος.

Φ.Λ.