Skip to main content

Για την ανάπτυξη των Δυτικών Συνοικιών συναντήθηκαν Ευθυμίου και Κυρίζογλου

«Παρακολουθώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και διαχρονικά τα ζητήματα που ανακύπτουν στις Δυτικές Συνοικίες της Θεσσαλονίκης», τόνισε η βουλευτής.

Η ανάπτυξη των Δυτικών Συνοικιών ήταν στο επίκεντρο της συνάντησης της βουλευτή Ά Θεσσαλονίκης Άννα Ευθυμίου με τον δήμαρχο ΑμπελοκήπωνΜενεμένης και Α΄ Αντιπρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, Λάζαρο Κυρίζογλου.

«Παρακολουθώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και διαχρονικά τα ζητήματα που ανακύπτουν στις Δυτικές Συνοικίες της Θεσσαλονίκης, για τα οποία έχω κάνει παρεμβάσεις τόσο στο κοινοβούλιο όσο και με το δημόσιο λόγο μου, με στόχο, στο πλαίσιο των κοινοβουλευτικών  μου δυνατοτήτων, την ανάπτυξη της περιοχής και συνακόλουθα τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της περιοχής», τόνισε η βουλευτής.

«Ήταν μια γόνιμη και εποικοδομητική συζήτηση», επισήμανε, ενώ ανέφερε πως «ως βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης, θα επεξεργαστώ τα θέματα που αναλύσαμε και θα σταθώ αρωγός, στο πλαίσιο των κοινοβουλευτικών μου αρμοδιοτήτων, στην υλοποίηση έργων στις Δυτικές Συνοικίες που τέθηκαν στις καλένδες από την προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ», κατέληξε η Άννα Ευθυμίου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν τα ζητήματα σχολικής στέγης, όπου ο κ. Κυρίζογλου ενημέρωσε τη βουλευτή ότι για την κατασκευή του 5ου Δημοτικού Σχολείου Αμπελοκήπων και του 4ου-5ου Νηπιαγωγείου Μενεμένης έχουν απαλλοτριωθεί τα οικόπεδα και απομένει η κατασκευή των διδακτηρίων. Παράλληλα, ο δήμαρχος αναφέρθηκε και στην εξαγορά επιλεγμένου οικοπέδου για την κατασκευή του Καλλιτεχνικού Σχολείου Αμπελοκήπων – Μενεμένης, όπου η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ όπως αναφέρει η ανακοίνωση η Άννα Ευθυμίου «επέδειξε ενδιαφέρον για τα ζητήματα αυτά».

Επιπρόσθετα, αναφορά έγινε και για θέματα του τομέα υγείας, όπου η βουλευτής ενημερώθηκε για τις ενέργειες του δημάρχου για την προσθήκη γιατρών διαφόρων ειδικοτήτων στο Τοπικό Ιατρείο Αμπελοκήπων, για τη διεύρυνση του ωραρίου του Ιατρείου και τα απογεύματα, καθώς και την ένταξή του  στα ιατρεία για covid τεστ. Παράλληλα, ο δήμαρχος αναφέρθηκε και στη πρωτοβουλία του για την επιτυχή μεταφορά δύο Τοπικών Μονάδων Υγείας (ΤΟ.Μ.Υ.) στη Δημοτική Κοινότητα Μενεμένης, προκειμένου να παρέχονται πρωτοβάθμιες υπηρεσίες υγείας στους κατοίκους της περιοχής.