Skip to main content

Για την εξωτερική πολιτική θα μιλήσει αύριο στο ΕΒΕΑ ο Κοτζιάς

Ο ΥΠΕΞ θα αναλύσει τις σημαντικές εξελίξεις που σημειώνονται στη γεωπολιτική σκακιέρα με έμφαση μεταξύ άλλων στο Κυπριακό και τα ελληνοτουρκικά

Για την ελληνική εξωτερική πολιτική θα μιλήσει αύριο στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών και ώρα 19:00 ο πρόεδρος του Πράττω και υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, που διοργανώνει η κίνηση ιδεών και δράσης Πράττω, ο κ. Κοτζιάς θα αναλύσει τις σημαντικές εξελίξεις που σημειώνονται στη γεωπολιτική σκακιέρα με έμφαση στο Κυπριακό, τα ελληνοτουρκικά, τη νευρική συμπεριφορά της Τουρκίας, τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις, την παρατηρούμενη αστάθεια στην Ανατολική Μεσόγειο, τις περιφερειακές συμμαχίες που διαμορφώνονται, τις συνέπειες του Brexit και τους ενεργειακούς σχεδιασμούς.

Σημειώνεται πως η ομιλία του υπουργού Εξωτερικών πραγματοποιείται μετά τις πρόσφατες επισκέψεις του σε ΗΠΑ και Κύπρο και ενόψει της σύγκλησης του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΣΕΠ).

Η κίνηση ιδεών και δράσης Πράττω, σύμφωνα με ανακοίνωσή της, συμμετέχει από τον Ιανουάριο του 2015, με κριτική σκέψη και εποικοδομητική στάση, ενεργά στις προσπάθειες της κυβέρνησης, με τον πρόεδρό της, Νίκο Κοτζιά και το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας, Νίκο Τόσκα.