Skip to main content

Για την προσφορά του στην Αυτοδιοίκηση τιμήθηκε ο Θεόδωρος Καράογλου

Συγκινημένος ο υφυπουργός Εσωτερικών βρέθηκε στην συνεδρίαση της ΠΕΔΚ-Μ, όπου οι δήμαρχοι τον τίμησαν για την πολυετή προσφορά σου στα κοινά.

Τον υφυπουργό Εσωτερικών, αρμόδιο για θέματα Μακεδονίας - Θράκης, Θεόδωρο Καράογλου, τίμησαν σήμερα οι δήμαρχοι της Κεντρικής Μακεδονίας για την πολυετή του προσφορά στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ο κ. Καράογλου έδωσε το «παρών» στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔΚ-Μ) δηλώνοντας ιδιαίτερα χαρούμενος που βρίσκεται «ανάμεσα σε συναδέλφους», όπως αποκάλεσε τους δημάρχους και τους δημοτικούς συμβούλους.

Θυμήθηκε τη δική του πορεία, διάρκειας 18 χρόνων, στην Αυτοδιοίκηση, από το 1986 όταν σε ηλικία 26 ετών εκλέχθηκε πρόεδρος της κοινότητας Ζαγκλιβερίου έως το 2004 ως εκλεγμένος Νομαρχιακός Σύμβουλος Θεσσαλονίκης και εξήγησε πως οι δήμαρχοι σήμερα και οι κοινοτάρχες στο παρελθόν «είναι αυτοί που έχουν στενή σχέση με τους πολίτες, αντιλαμβάνονται άμεσα τα προβλήματα και προσπαθούν να τα επιλύσουν».

Χαρακτήρισε την Αυτοδιοίκηση πρώτου βαθμού «σχολείο» για όσους θέλουν να ασχοληθούν με τα κοινά και διαβεβαίωσε τους δημάρχους Κεντρικής Μακεδονίας πως «η κυβέρνηση είναι στο πλευρό τους και θα προσπαθήσει να αντιμετωπίσει όλα τα θεσμικά τους προβλήματα».

Στάθηκε στο εκλογικό σύστημα της απλής αναλογικής, με το οποίο πραγματοποιήθηκαν οι τελευταίες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, το οποίο χαρακτήρισε «απαράδεκτο».

«Η κυβέρνηση», τόνισε, «το έχει ήδη αντιμετωπίσει αυτό το απαράδεκτο εκλογικό σύστημα, καθώς θα έδινε πολλές περιπτώσεις ακυβερνησίας στους δήμους. Μέσα στον Σεπτέμβριο θα κατατεθεί νομοσχέδιο που θα δίνει τη δυνατότητα στον πλειοψηφούντα συνδυασμό να βγαίνει δήμαρχος ή περιφερειάρχης και να έχει τα 3/5 του συνόλου των συμβούλων από την παράταξη του για να μπορεί να διοικήσει».

Τέλος, ο κ. Καράογλου έκανε αναφορά στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», ενώ απευθυνόμενος προς τους δημάρχους είπε πως αισθάνεται «ένας από αυτούς». Στη διάρκεια της συνεδρίασης χάρισε μία φορητή εικόνα του Αγίου Δημητρίου, προστάτη της Θεσσαλονίκης, για να κοσμεί την αίθουσα συνεδριάσεων, ενώ, από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΠΕΔΚ-Μ, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, τού δώρισε ένα κορνιζαρισμένο αντίγραφο της απόφασης του 1991, με την οποία ορίστηκε Γενικός Γραμματέας στη διοικούσα Επιτροπή της τότε Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Θεσσαλονίκης (ΤΕΔΚ) επί προεδρίας Ντίνου Κοσμόπουλου.

«Η σημερινή μέρα είναι συγκινησιακά φορτισμένη γιατί υποδεχόμαστε έναν φίλο από τα παλιά, έναν αυτοδιοικητικό, που έχει περάσει κοντά 20 χρόνια της ζωής του στο χώρο», είπε ο κ. Καϊτεζίδης, υποδεχόμενος τον υφυπουργό. Πρόσθεσε, δε, πως η σημερινή είναι «μια μέρα με έντονο συμβολισμό, αλλά και ουσία γιατί τον Θεόδωρο Καράογλου με τον θεσμικό του ρόλο, του υπουργού, θα τον αξιοποιήσουμε, θα απευθυνθούμε σε αυτόν και θέλουμε τη στήριξή του, όπως την είχαμε έως τώρα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ