Skip to main content

Για την τουρκική προκλητικότητα θα ενημερώσει τους Ευρωπαίους ο Μηταράκης

«Σήμερα στο Συμβούλιο Εσωτερικών Υποθέσεων θα ενημερώσω τους ομολόγους μου για την τουρκική προκλητικότητα στα σύνορα», δήλωσε ο υπουργός.

Για την τουρκική προκλητικότητα στα σύνορα, αλλά και την πιθανή μελλοντική προσπάθεια εργαλειοποίησης του μεταναστευτικού θα ενημερώσει ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, τους Ευρωπαίους ομολόγους του, όπως ανέφερε προσερχόμενος στο Συμβούλιο Εσωτερικών Υποθέσεων στο Λουξεμβούργο.

Ειδικότερα, ο κ. Μηταράκης σημείωσε:

«Σήμερα στο Συμβούλιο Εσωτερικών Υποθέσεων θα ενημερώσω τους ομολόγους μου για την τουρκική προκλητικότητα στα σύνορα, την πιθανή μελλοντική προσπάθεια εργαλειοποίησης του μεταναστευτικού γι' αυτό είναι σημαντικό για εμάς να υπάρξει πρόοδος στους κανονισμούς που αφορούν την ασφάλεια των συνόρων, όπως ο κανονισμός Σένγκεν. Ομοίως είναι πολύ σημαντικό για εμάς σήμερα να υπάρξει πολιτική δήλωση του Συμβουλίου για το θέμα της αλληλεγγύης προς τις χώρες πρώτης υποδοχής με μετεγκαταστάσεις αιτούντων άσυλο και προσφύγων. Για πρώτη φορά η Ευρώπη βάζει επίσημα στο τραπέζι το θέμα της αλληλεγγύης».